by

Celtic FC vs. Juventus FC – 2013/02/12

2013. February 11. Monday in Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA Bajnokok Ligája

Celtic FC VS

UEFA Bajnokok Ligája

2013/02/12 20:45 (CET),

Celtic Park

Juventus FC
Liga pozíció: 1 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Újra itt a Bajnokok Ligája, ezúttal már az egyenes kieséses szakaszhoz érkeztünk. A skót bajnokesélyes fogadja az olasz bajnokesélyest és koránt sem eldőlt a találkozó. A Celtic a csoportkörben mindenkit lenyűgözött, a Barca ellen nyert is otthon (2-1). Nem mintha a katalánoknak olyan nagy tétje lett volna akkor, de a Barca ellen bármikor dicsőség nyerni. A Juventus elég kellemetlen csoportból jutott tovább, ahonnan nagy meglepetésre a Chelsea nem. Két eltérő stílus és futballkultúra csap össze kedd este és a végeredmény meglepő lehet…

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
Celtic | 4.70 Celtic | 4.70 Winmasters Döntetlen | 3.65 Döntetlen | 3.65 Unibet Juventus | 1.85 Juventus | 1.85 Winmasters

A Celtic hazai pályán nem kérdés, mindig favoritok. 25 bajnoki meccsükből 17-et megnyertek és toronymagasan vezetik a skót táblát. A Celtic Parkban az eddig lejátszott 13 meccsből 9-et nyertek és 2-2 döntetlent és vereséget értek el. Ám ezen a 13 meccsen 26-szor zörgették meg a vendég csapatok hálóját és csupán 8-szor hibáztak ők. A BL-ben az első Benfica elleni 0-0 után minden meccsen 2.5 gól fölé mentek a csapatok. Jelenleg a legutóbbi 10 meccséből 9-et behúzott a skót gárda és mindegyik győztes meccsén gólokat szerzett, 5 alkalommal 4-et vágott. Remek mutatók, még ha nem is egy európai top ligáról beszélünk.

A Juve a Serie A-t 5 ponttal vezeti és Conte csapata remek mutatókkal bír. 24 bajnokiból 17-et behúzott, igaz a tavalyi veretlenül megnyert bajnoki szerepléshez képest romlott a csapat. Így sem lehet panaszuk, hiszen idegenben is remekel az együttes, ha a bajnokságot vesszük figyelembe, 8-2-1. Ám a BL-t nézve már nem ilyen profi a mutató idegenben, 0-2-1. Chelsea 2-2, Nordsjaelland 1-1 és a Shakhtar 1-0-ra verte a Zebrákat. Igaz itt figyelembe vehetjük, hogy Conte ekkor még az eltiltása miatt nem volt ott a kispadon, habár szerintem ez egyáltalán nem akadályozta, hogy utasításokat adjon a másodedzőnek.

Nézzük a kereteket:

A Celticnél Fraser Forster visszekerült a kapuba, miután az elmúlt meccseken kitűnően teljesített. Egyébként, amelyik meccseiket láttam, és ami a  BL találkozóikból kivehető volt, az az, hogy könnyen átjátszható a középpálya és a védelemben Efe Ambrose talán a gyenge pont. Jóval lassabb, mint a többi védő, és egy szélsebes Giovinco egy az egybe lazán otthagyja.  Elől Gary Hooper 32 meccsen 23 gólos, nemcsoda hogy sokan kopogtatnak érte a Celtic ajtaján. A vendégeknél Matri jó formában, Pogba éledezik, egyre jobb meccseket hoz le. Visszatér Asamoah, akinek a munkája és kitartása rengeteget segít a csapaton. Pirlo-t nem kell bemutatni, a rutinos középpályás remekül fedezi a labdát és tanárian osztogat. Chiellini hiányát megérezheti a csapat hátul, habár a hétvégén remekül oldották meg a Fiorentina ellen. Bendtner nem lesz ott, sokak szerint jobb is. Tehát a keretek alapján Juve győzelmet tennék, de ugye az idei gyenge BL vendégszereplés és a hazai erős Celtic teljesítmény másról árulkodik.

A Celtic akkor ronthatja el ezt a meccset, ha beáll védekezni, és engedi, hogy sokat birtokolja a labdát a vendég gárda. Akkor bizony előbb-utóbb szétzilálják a hátsó alakzatot és jönni fog a gól, amire persze a hazaiaknak meg kell nyílnia és támadnia kell. De ismerve a Celtic edzőjét és a tapasztalat azt mondatja, hogy ha nem is olyan hatalmas lendülettel, de neki fog menni a Juvénak a csapat és felveszi minden poszton a versenyt és ha elkapják a fonalat, bizony megzörrenhet a vendég háló.

Én hazai győzelmet várok és kell is a Celticnek, mert ha most hátrányba kerülnek, Torinóban ziher, hogy nem fordítják meg. A 4.75-ös odds pedig príma.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Celtic győzelem | 4.75 Celtic győzelem | 4.75 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2013/02/11, 11:06

Related Articles

Leave a Reply