by

Olaszország vs. Horvátország – 2012/06/14

2012. June 12. Tuesday in Elemzés, Európa Bajnokság 2012, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Olaszország

Olaszország

VS

Európa Bajnokság 2012

2012/06/14 18:00 (CET),

Városi Stadion, Poznán

Horvátország

Horvátország

Teljesítmény:

A C-csoport második köre is megkezdődik az olasz- horvát mérkőzéssel. A meccs végeztével sok kérdés eldőlhet. Akár egy horvát továbbjutás is lehet a vége, ami ugye azt jelentené, hogy Olaszország a kiesés szélére sodródhat. Egy idegölő vérmes csatára számíthatunk, de talán érdemes lehet azon gondolkodni, hogy sakkozhatnak a csapatok és vajon hány pont lehet elég a továbbjutáshoz.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.25 1 | 2.25 Unibet X | 3.25 X | 3.25 Winmasters 2 | 3.40 2 | 3.40 Winmasters

Az olaszok a legnehezebb feladattal kezdték az Európa bajnokságot. Mindjárt elsőre a címvédő spanyolokkal kellett felvenni a harcot. A feladatot tökéletesen megoldották és kellemes meglepetés volt a játékuk számomra. Azt gondolom, hogy az 1:1-es eredménnyel tökéletesen elégedett az olasz csapat. Annak ellenére, hogy akár a három pontot is megszerezhették volna, ha pl Balotelli nem fűszálakat kezdi el számolgatni, amikor csak a kapussal áll szemben, de a spanyol lábakban is volt még néhány ordító helyzet, ami könnyen eldönthette volna a találkozót.

Szóval szerintem rendben volt ez az 1:1, főleg annak fényében , hogy megannyi baljós előjellel készültek az olaszok az EB-re. A bundabotrány nagyon felkavarta a válogatott háza táját is, de ennek nyomát sem lehetett látni a játékosokon, akik fejben is tökéletesen rendben voltak. Van egy olyan érzésem, hogy a csapat pozitív értelembe lett dacossá, ami renget energiát ad. Ha én lennék Cesare Prandelli helyében, akkor a horvátok elleni kezdőben, Balotelli helyett rögtön Di Natale személyével játszatnám a csapatot. Sokkal célratörőbb játékot mutatott, ami hamar góllá is érett, szemben a töketlenkedő Balotellivel, akiben mindig ott van a kiállítás veszélye is.

A horvátok álomkezdéssel nyitottak az EB-én. Az íreket verték 3:1-re, de ez a 3:1 mégsem volt olyan magabiztos győzelem, mint amire az eredmény utalna. A harmadik percben vezetést szereztek a horvátok egy jó helyre érkező fejessel, ezt még egalizálták az írek, de szerencse ismét a horvátok mellé állt, és két szerencsés gólt szereztek. Volt még egy büntető gyanús szituáció Keane buktatásánál, de a bíró sípja néma maradt. Összességében ráakaszthatjuk a szerencsés győzelem jelzőjét erre 3:1-re.

De most hogyan tovább? Mit várhatunk ettől a találkozótól? A horvát győzelem ellenére, úgy gondolom, hogy az olasz 1:1 a spanyolokkal az értékesebb eredmény. Alighanem mindenki azzal számol, hogy a spanyolok megnyerik a két utolsó mérkőzésüket és ezt tudják az olaszok és horvátok is. Ráadásul a horvátok érintettek is még, mert az utolsó meccsüket pont a spanyolok ellen játsszák. A horvátok úgy számolhatnak, hogy legalább kell még két pont a továbbjutáshoz, de inkább három.

És itt jönnek képbe az olaszok, akik szintén még két spanyol győzelemmel számolnak, ami jelen esetben jól is alakulhat az azzurik számára. Ma győzni kell mindenképp és akkor az utolsó meccsen “csak” be kell darálni az íreket és megvan továbbjutás. Na és persze a spanyoloknak meg, nem szabad kikapni a horvátoktól az utolsó meccsen.

Összegzés:

Összességében az a véleményem, hogy nem várható meglepetés a C-csoportban és az esélyes spanyol, olasz páros juthat tovább. Ehhez persze ma az olaszoknak mindenképp győzelemre kell törekedniük és ezt tudják ők is.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Olaszország Győzelem | 2.30 Olaszország Győzelem | 2.30 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/06/12, 16:36

Related Articles

2 responses to Olaszország vs. Horvátország – 2012/06/14

  1. Na igen. Balotelli-t én is inkább egy valóságshowban tudnám elképzelni. Számomra Ő egy bohóc, nem focista.

  2. Hol van a Gattuzo? Annak aztán volt beütése.

Leave a Reply