by

Egy lépésre a döntőtől az Atletico

2016. May 3. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Juanfran
Már csak egyet kell lépnie az Atletico Madridnak ahhoz, hogy két év után újra döntőt játszhasson a BL-ben, ehhez azonban a bajoroknál kell kiharcolni a továbbjutást.

A párharc első felvonásán hazai pályán szerzett vezetést az Atletico, Saúl 11. percben szerzett találatának minimális különbséggel nyert. Ez azonban rengeteg érhet a kiváló védekezéséről ismert a csapatnak, amely a legutóbbi hat tétmeccsén egyetlen gólt sem kapott, ráadásul mindegyiket megnyerte: a Barcelonát 2-0-ra, a Granadát 3-0-ra, az Athletic Bilbaót, a Malagát, a Bayernt és a Rayo Vallecánót pedig 1-0-ra verte. Utóbbi négy találkozót ugyan nem brillíroztak a támadók, Antoine Griezmannék mégis kiváló formát mutatnak, főleg a régi önmagát idéző Fernando Torres.

Mindennek az alapja a jó védekezés, ezt vallja Diego Simeone vezetőedző, és Juanfran szerint is ez lehet a kulcs ahhoz, hogy bejussanak a fináléba.

“Már csak egy kis lépés kell ahhoz, hogy valóra váltsuk az álmunkat” – fogalmazott a madridiak alapembere klubja hivatalos honlapjának. “Meggyőződésem, hogy egy remek mérkőzést fogunk játszani egy történelmi csapat ellen. Az odavágón egy nagyon jó első félidőt produkáltunk, ami megadta az alaphangot a másodikra is. Mi egy remekül védekező gárda vagyunk, és az utolsó percig a maximumot hozzuk ki magunkból. Ha már a kezdő sípszótól keményen küzdünk, elérhetjük a célunkat, és olyan eredményt produkálhatunk, amit szeretnénk.”

A házigazda a hétvégén döntetlennel hangolt, hiszen hazai pályán képtelen volt nyerni a Borussia Mönchengladbach ellen. Pep Guardiola vezetőedző ugyan több kulcsjátékosának nem is adott szerepet, de Thomas Müller, Kingsley Coman és Manuel Neuer végig a pályán volt, míg Thiago Alcantara, David Alaba és Douglas Costa is játszott jó néhány percet.

A Bayern München sikerére a szorzó 1.57, míg a döntetlenre 4.00, a vendég Atletico Madrid győzelmére pedig 7.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply