by

FC Barcelona vs. Atlético Madrid – 2014/05/17

2014. May 15. Thursday in Elemzés, Futball elemzés, PRÉMIUM tartalom, Spanyol Primera Divízió, Tippek

FC Barcelona VS

Spanyol Primera Divízió

2014/05/17 18:00 (CET),

Camp Nou

Atletico Madrid
Liga pozíció: 2 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

A spanyol Primera Divízió utolsó fordulójában ezen a találkozón dől el a bajnoki cím sorsa, az FC Barcelona az Atlético Madridot látja vendégül.

A Barcelona 86 pontot szerzett a 37 fordulóban, 99 gólt rúgott és 32-t kapott, 2 ponttal előzi meg a 3. helyen álló Real Madridot és 3 ponttal van lemaradva az Atlético Madridtól. Leo Messi szerint egy kényes, nehéz szezonon vannak túl. Ha a teljes bajnokságot vesszük alapul, a Barca csak 5-ször kapott ki és az 5 döntetlenje mellett 27 győzelme van. Ha azonban az utóbbi 5 fordulót vesszük alapul, az 5 találkozón csak 2-szer tudtak nyerni, 2-szer döntetlen született és egyszer vesztesen hagyták el a pályát, ez valljuk be őszintén csak közepes teljesítmény. Az utolsó bajnoki mérkőzésen az Elche vendégei voltak és csak 0-0 arányú döntetlent értek el.

Az Atlético Madrid 89 pontot szorgoskodott össze, 76 gólt szerzett és az ellenfelek 25-ször találtak a hálójába, 3 ponttal előzi meg tehát a Barcelonat és 5 ponttal a Real Madridot. A teljes szezon alatt 28 győzelme mellett, van 5 döntetlenje és 4 veresége. A 36. és a 37. fordulóban, amikor bebiztosíthatták volna az első helyüket, előbb kikaptak a Levante otthonában 2-0-ra, majd saját otthonukban leikszeltek a Málagaval (1-1). Ők is tehát az utolsó száz méteren rontottak, előbb vesztettek, majd csak döntetlent értek el, ha az utolsó 2 fordulóban egyik mérkőzésüket megnyerik, vagy legalább a Levante ellen döntetlen érnek el, akkor nem lenne már olyan súlyos tétje ennek a mérkőzésnek.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.80 1 | 1.80 Unibet X | 3.70 X | 3.70 Unibet 2 | 4.33 2 | 4.33 Sportingbet

Nem volt fordulatoktól mentes a spanyol bajnokság az utóbbi találkozókon, voltak pillanatok amikor a legesélyesebb a Real Madrid volt a bajnoki cím elnyerésében, akkor a Barcelona esélyei csak minimálisak voltak, aztán úgy nézett ki, hogy az Atlético simán elhódítja a címet, most pedig úgy tűnik, hogy a Barcelonanak is legalább akkora esélye van bajnok lenni mint az Atlético Madridnak.

Pontosan ezekért a fordulatokért szép a labdarúgás, ezért ünnep egy ilyen rangadó és persze ezért annyira erős a spanyol bajnokság. Gyakorlatilag ez a derbi a spanyol bajnokság döntőmérkőzése. Az Atléticonak elég a döntetlen, a Barcelonanak nyerni kell, de biztosan mindkét együttes nyerni szeretne. A katalánok 12-en fognak játszani, a Camp Nouban közönségük is segít nekik.

Gerardo Martino együttese ebben a szezonban egyszer sem tudta legyőzni a Matracosokat, az öt mérkőzésből négyszer döntetlen született (1-1, 0-0, 0-0, 1-1), egyszer pedig az Atléták győztek (1-0).

Diego Pablo Simeone szerint, mint minden döntőben, a feleknek 50-50 százalék esélyük van.

Az Atlético Madrid bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, a Barcelona azonban viszonylag elég korán kiesett és pontosan a matracosok ellen maradtak alul. A Spanyol Király-Kupa döntőjében egyik ősi riválisától, a Real Madridtól kapott ki a Barca, vagyis egyetlen trófea juthat már csak a Barcelonanak, az pedig a bajnoki serleg.

A Barcelona utoljára a Camp Nouban 2012. december 16.-án tudott nyerni az Indios ellen, akkor az eredmény 4-1 volt.

A két utóbbi mérkőzésen amelyen a házigazda a Barcelona volt döntetlen született, előbb 0-0 a spanyol Szuper Kupában, majd a Bajnokok Ligájában 1-1.

2000 után a két együttes 31-szer találkozott egymással, 14-szer az FC Barcelona győzött, 8-szor döntetlen született, 9-szer pedig az Atlético Madrid diadalmaskodott.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat Mérkőzések száma Győzelem Döntetlen Vereség
FC Barcelona 10 4 3 3
Atlético Madrid 10 6 3 1
Csapat-hol Mérkőzések száma Győzelem Döntetlen Vereség
FC Barcelona – hazai 5 2 2 1
Atlético Madrid – vendég 5 3 1 1

Összegzés:

Ezen a mérkőzésen a Barcelona felülmúlja ellenfelét és spanyol bajnok lesz. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
FC Barcelona győzelem | 1.83 FC Barcelona győzelem | 1.83 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/05/15, 17:21

Related Articles

Leave a Reply