by

A hazai pályában bízik a Bilbao

2014. September 16. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Iker Muniain
Iker Muniain, a Bilbao válogatott szélsője tudatában van annak, hogy az Athletic Bajnokok Ligája-szereplését alapvetően fogja befolyásolni a hazai forma.

 

A spanyol együttes ennek köszönhette a csoportkörbe jutást is, a nápolyi 1-1-es döntetlen után hazai pályán 0-1-ről fordítva Aduriz kettő és Ibai egy góljával 3-1-re verte a Napolit, így 1998-99 után ismét az elitkörben folytathatja. De ennek volt köszönhető a tavalyi kiváló bajnoki szereplés is, hiszen a San Mamés-stadionból csupán a Espanyol és bajnok Atlético Madrid tudott győzelemmel távozni.

A baszkok a H csoportba kaptak besorolást, ahol a portugál Porto, a Debrecent is búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov, illetve a Sahtar Donyeck lesz az ellenfél. Szerdán éppen az ukránok ellen rajtolnak Bilbaóban, győzelmükre 2.00 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a vendég ukránok sikerére 4.00 szorzóval lehet fogadni.

“Olyan erősnek kell lennünk otthon, mint tavaly a bajnokságban, ez lehet a továbbjutásunk alapja” – mondta Muniain. “Nem vagyunk legyőzhetetlenek a San Mamesben, de ott magabiztosnak érezzük magunkat. Örülök, hogy otthon kezdünk, mert ez mindig kényelmesebb. Az első három pont létfontosságú.”

A Bilbao edzője, Ernesto Valverde is azért optimista, mert a statisztika nagyon kedvező: együttese mindössze egyszer kapott ki, nyolcszor pedig nyer a legutóbbi 15 hazai, európai kupatalálkozón.

Azonban a Sahtar sem lebecsülendő ellenfél, az ukrán bajnok a legutóbbi hat Bajnokok Ligája-rajtjából ötször is győzött. “Az új csapatok ellen meg kell tanulnunk játszani, nehogy meglepetés érjen bennünket. Az Athletic biztosan meg akarja mutatni, hogy joggal került be az elitkörbe” – mondta a Sahtar brazil játékosa, Luiz Adriano.

Ami a bajnoki formákat illeti: a Bilbao két idegenbeli vereség (Málaga 0-1, Barcelona 0-2) csak a Levantét verte meg otthon (3-0), ellenben a Sahtar megnyerte mind a nyolc tétmérkőzését ebben a szezonban, hatszor a bajnokságban, egyszer a kupában, egyszer a Szuperkupában győzött.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply