by

Arsenal FC vs. FC Bayern München – 2014/02/19

2014. February 18. Tuesday in Elemzés, Foci elemzés, PRÉMIUM tartalom, UEFA Bajnokok Ligája

Arsenal FC VS

UEFA Bajnokok Ligája

2014/02/19 20:45 (CET),

Emirates Stadion

Bayern München
Liga pozíció: 2 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

A UEFA  Bajnokok Ligája nyolcaddöntő második napjának egyik találkozóján az Arsenal fogadja otthonában a Bayern Münchent.

Az Arsenal a Bajnokok Ligája F csoportjában végzett 2. helyen 12 ponttal, de ugyancsak 12 pontja volt az első helyezett Dortmundnak és a 3. Napolinak is.

A Bayern München a BL D csoportjában lett első 15 ponttal az ugyancsak 15 pontos Manchester City előtt.

Az IFFHS szerint az angol bajnokság a világon a második legjobb, míg a német a harmadik legjobb. Ezen a találkozón két bajnokjelölt méri össze erejét, az angol és a német bajnokjelölt.

Az Arsenal 26 forduló után 56 pontjával jelenleg 2. a Premier Ligában, de csak 1 pont választja el az első helyen álló Chelseatől. A Bayern München 21 forduló után 59 pontjával vezeti a német bajnokságot úgy, hogy még egyszer sem talált legyőzőre a Bundesligaban ebben a szezonban, a második Bayer Leverkusentől 16 pont választja el.

Az ágyúsok legutolsó találkozójukat az FA Kupában vívták a Liverpool ellen és 2-1 arányú győzelmet arattak.

A bajorok legutoljára a Freiburg ellen léptek pályára a Bundesligaban és 4-0 arányú elsöprő győzelmet arattak.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 4.90 1 | 4.90 Winmasters X | 3.90 X | 3.90 Unibet 2 | 1.70 2 | 1.70 Unibet

A találkozó különleges lehet a német válogatott Lukas Podolski számára is, aki valamikor a Bayern München játékosa volt, 2012-ben igazolt az ágyúsokhoz.

Arsene Wenger a Liverpool ellen a következő játékosokat küldte pályára: Sanogo, Oxlade-Chamberlain, Ozil, Podolski, Flamini, Arteta, Mertesacker, Jenkinson, Koscielny, Fabianski és csereként pályára léptek Cazorla, Gibbs és Giroud.

Philipp Lahm nem felejtette el, hogy az elmúlt szezonban saját otthonukban 2-0-ra kikaptak az ágyúsoktól és még csak egy gól hiányzott, hogy kiessenek a Bajnokok Ligája további küzdelmeiből. Éppen ezért felhívja csapattársai figyelmét, hogy maximális komolysággal vegyék az Arsenal elleni kettős találkozót.

A Bayern nagy hiányzói valószínűleg Xherdan Shaqiri és Frank Ribéry lesznek, ők kisebb sérüléseket szenvedtek.

Josep Guardiola csapatában a Freiburg ellen a következő játékosok szerepeltek: Pizarro, Robben, Müller, Shaqiri, Lahm, Kroos, Rafinha, Martinez, Dante, Contento, Neuer és a cserék, Götze, Van Buyten és Schweinsteiger.

Arsene Wenger és Josep Guardiola a csapatokat valószínű, hogy azokból a játékosokból állítják össze akik az utolsó mérkőzésen pályára léptek, persze leszámítva a sérülteket.

A két csapat már 6-szor találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, az Arsenal 2-szer tudott nyerni, 1 döntetlen született, míg a Bayern München 3-szor diadalmaskodott.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Arsenal

10

7

2

1

Bayern München

10

9

1

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Arsenal – hazai

5

4

1

Bayern München – vendég

5

4

1

Összegzés:

A favorit ha továbbjutásról beszélünk, egyértelműen a tavalyi szezon Bajnokok Ligájának győztese a Bayern München, de ha a mérkőzés végeredményéről akkor már nehezebb a helyzet. Amint láthattuk az ágyúsok már többször bebizonyították, hogy nagy akadályokat tudnak gördíteni a bajorok elé. Vajon ez most is így lesz?

Győz a favorit, tippem tehát 2-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Bayern München győzelem | 1.75 Bayern München győzelem | 1.75 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/02/18, 12:36

Related Articles

Leave a Reply