by

Werder Bremen vs. Borussia Dortmund – 2013/01/19

2013. January 19. Saturday in Elemzés, Német Bundesliga, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Werder Bremen VS

Német Bundesliga

2013/01/19 18:30 (CET),

Weser-Stadion

Borussia Dortmund
Liga pozíció: 12 Liga pozíció: 3
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Jürgen Klopp csapata a Werder otthonába látogat. Fordított pályaválasztással a szezonban már találkozott a két klub és akkor a sárga-feketék otthon tudták tartani a 3 pontot.

A kérdés: vendégként képesek-e megszerezni, vagy ezúttal a brémai csapat védi meg a 3 egységet?

Háromesélyes fogadás (1 X 2):
Werder Bremen | 5.10 Werder Bremen | 5.10 Sportingbet Döntetlen | 4.00 Döntetlen | 4.00 Unibet Borussia Dortmund | 1.72 Borussia Dortmund | 1.72 Unibet

A Werder Bremen jelenleg 22 ponttal áll a 12. helyen, ami Németországban nem jelenthet nyugodtságot hiszen csak 18 csapat indul szezononként. Ám, jelen helyzetben a csapat 10 pontra van az osztályozót érő 16. helytől és csupán 4 pontra az Európa Liga selejtezőt érő 6. helytől. Tehát nem lehet azt mondani, hogy a mezőny szétszakadt volna. Dortmundban idén nagy az öröm, hiszen a BL-ben csoportelsőként jutottak tovább és hazai porondon is a 3. helyet foglalják el 30 ponttal. Ha nem akarnak jobban leszakadni az éllovas Bayerntől, akkor itt az ideje elkezdeni ledolgozni a 12 pontot.

A szünet előtt a Dortmund egyértelműen jobb formában volt, mint a Werder, aki sokat botladozott. Nagy kérdés tehát hogy át tudták-e menteni ezt az idei szezonra is? Úgy gondolom, hogy egy ilyen fiatal tehetségekkel tűzdelt csapat, már alig várja, hogy játszhasson és mindenképp bizonyítani akarnak. A Bremennél sérülés miatt Bargfrede és eltiltás miatt Arnautovic nem bevethető. Télen szerződtették viszont a 22 éves Mateo Pavlovicot, aki ígéretes tehetségnek bizonyult Horvátországban. Tehát a védelmi gondok, ha bevetésre kerül, meg vannak oldva. A Dortmundnál nincs Subotic, ami szerintem nem is gond, helyette jobb védők kaphatnak esélyt. Perisic elment a télen, de remek erősítés Nuri Sahin, akivel a középpálya két éve remekül muzsikált.

Összegzés:

Úgy gondolom, hogy a Dortmund játékeretét figyelembe véve, el fogja hozni a 3 pontot Brémából. Legutóbbi 3 találkozójukat egymással szintén a Borussia nyerte. Götze, Reus, Lewandowski, de akár az egész csapatot ide sorolhatnám, klasszis teljesítményt nyújt idén. Természetesen az ellenfél játékerejét sem szabad lebecsülni, de mindenképp esélytelenebbnek látom őket.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Borussia Dortmund győzelem | 1.73 Borussia Dortmund győzelem | 1.73 Winmasters

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2013/01/19, 10:55

Related Articles

1 response to Werder Bremen vs. Borussia Dortmund – 2013/01/19

Leave a Reply