Swansea City AFC vs. Arsenal FC – 2013/09/28

2013. September 25. Wednesday in Angol Premier Liga, Elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Swansea City AFC VS

Angol Premier Liga

2013/09/28 18:30 (CET),

Liberty Stadion

Arsenal FC
Liga pozíció: 9 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Két jó formában lévő csapat, a Swansea és az Arsenal, találkozik szombat délután, remek mérkőzésre számítok, amire van egy tuti tippem!

Kevesebb/Több (under/over) fogadás
Kevesebb mint 2.5 gól | 2.00 Kevesebb mint 2.5 gól | 2.00 Winmasters Több mint 2.5 gól | 1.80 Több mint 2.5 gól | 1.80 Sportingbet

Kevés biztos dolog van a futballban… de ezek közül az egyik: 2,5-nél több gól lesz ezen a meccsen!

A Swansea egy középcsapat, így is kell kezelni őket, tehát külön veszem a hazai és idegenbeli mérlegét. Mivel otthon lesznek, csak a Walesben lejátszott meccsek érdekelnek most minket (Európa Liga és bajnokság). Első: egy sima 4-0 a Malmö ellen, utána a Manchester United ellen csak egyszer találtak be, de rengeteg ziccert elpuskáztak, aztán egy 5-öst rúgtak a román Petrolulnak, majd az addig hibátlan Liverpool kapuját is kétszer bevették! Ez idén 4 hazai tétmeccs, 12 rúgott gól… Azért hozzá kell tennem, hogy 7 kapott gól ”becsúszott”. Érezhető, hogy rengeteg gól születik a Liberty Stadiumban, ami most sem lesz másképp! A szezon a holland bajnokságban gólkirály Bony (9 meccs, 5 gól, 1 gólpassz) és a rendkívül gólérzékeny Michu (10 meccs, 5 gól, 5 gólpassz) összehangolásáról szól, ami eddig tökéletesen megvalósul. Eredményes játékot várunk a csapattól. Laudrup mester csak Neil Taylorra nem számíthat, aki régóta sérült, és akkor sem kezdő, ha egészséges.

Észak-London vörös felén, az Arsenal FC-nél, nem szokhattak hozzá mostanában ilyen jó szezonkezdethez, a csapat vezeti a bajnokságot, és idén mindössze az első fordulóban kaptak ki, azóta zsinórban 7 győztes meccsnél tartanak. A védelem még nem teljesen stabil, hiszen 8 meccsen 13 gólt kaptak, és a négy idegenbeli fellépésből csak a Fenerbahce elleni minden-mindegy meccsen (3-0-ás első meccs, és a kizárás tudata) maradtak kapott gól nélkül. De ami lényeges, az a szerzett gólok száma, ami meccsenkénti 2,25-ös átlagnak felel meg. A csapat első számú támadója, Giroud 5 meccsen 4 gólnál tart a Premier League-ben, míg a frissen igazolt Özil úgy tűnik elég hamar beilleszkedett: 2 meccsen adott 3 gólpasszával vezeti az erre vonatkozó listát! Mindketten játszanak, ez garancia a gólra/gólokra. Sérültek: Oxlade-Chemberlain, Cazorla, Diaby, Podolski, Sanogo, Rosicky. Ők régóta nem játszhatnak, és friss sérült nincs.

Összegzés:

Két olyan csapat találkozik, akik vállalják a nyíltsisakos támadójátékot, ráadásul rengeteg gólt szereznek, és a védekezésre nem fektetnek nagy hangsúlyt, ezért egy lüktető, rengeteg helyzetet hozó mérkőzésen várok minimum 3 gólt, amire a leírtak alapján szinte mérget vehetünk. A szorzó ehhez képest magas (1,83), amit butaság lenne kihagyni, valamint oddszuhanás várható, gondolom a hétvégére jóval kevesebb lesz majd…

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Több mint 2.5 gól születik | 1.83 Több mint 2.5 gól születik | 1.83 Winmasters

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2013/09/25, 16:11

Related Articles

Leave a Reply