by

Svájc vs. Ecuador – 2014/04/15

2014. June 14. Saturday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Svajc VS

Világbajnokság 2014

2014/06/15 18:00 (CET),

Estadio Nacional Mane Garrincha

Ecuador
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, E-csoport: a Brazília városi nemzeti stadionban, az Estadio Nacional Mane Garrincha-ban találkozik Svájc válogatottja Ecuador hasonló csapatával.

A két fenti csapaton kívül ebben a csoportban van Franciaország és Honduras válogatottja is.

Svájc első helyen végzett az európai világbajnoki selejtező E-csoportjában. Ők kilencszer szerepeltek világbajnokságon, 1934-ben és 1938-ban a negyeddöntőig jutottak, 1994-ben és 2006-ban pedig a nyolcaddöntőig. A 2010-es világbajnokságon a H csoportban 3. helyen végeztek és kiestek.

Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány a keretbe a következő játékosokat hívta meg:

  • kapusok: Diego Benaglio, Roman Buerki, Yann Sommer;
  • védők: Johan Djourou, Michael Lang, Stephan Lichtsteiner, Ricardo Rodriguez, Fabian Schaer, Philippe Senderos, Steve von Bergen, Reto Ziegler;
  • középpályások: Tranquillo Barnetta, Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Gelson Fernandes, Gökhan Inler (csapatkapitány), Xherdan Shaqiri, Valentin Stocker;
  • csatárok: Josip Drmic, Mario Gavranovic, Admir Mehmedi, Haris Seferovic, Granit Xhaka.

A hálóőr az 55-szörös válogatott Diego Benaglio lesz, a védelem közepén két rutinos játékos lesz, Philippe Senderos és Johan Djourou, mellettük a széleken pedig Stephan Lichtsteiner illetve Reto Ziegler. A középpályán nagyon nagy a választék, Gökhan Inleren, Valon Behramin, Tranquillo Barnettán és a legnagyobb sztáron Xherdan Shaqirin kivül ott vannak még Granit Xhaka és Gelson Fernandes akiknek a szereplésére szintén lehet számítani. A támadók közül a legjobb szezonja a 21 éves Josip Drmicnak volt, a ő párja az Admir Mehmedi, Mario Gavranovic és Haris Seferovic trióból kerül ki.

Ritka az a csapat amelyben ennyi tehetséges és jó játékos van, nem véletlen, hogy jelenleg a FIFA-ranglista 6. helyét foglalják el. Ha igazán csapattá kovácsolódnak, nagy jövő vár rájuk és sokáig menetelhetnek ezen a VB-n is.

Az utóbbi 10 mérkőzéséből Svájc 7-et megnyert, 2-szer döntetlent harcolt ki és csak egy veresége volt Dél-Korea ellen (2-1). Legyőzték többek között Perut, Brazíliát és Norvégiát.

Ecuador 5. helyen végzett a dél-amerikai világbajnoki selejtezőcsoportban. Kétszer szerepeltek a VB-k történetében, legjobb eredményüket 2006-ban érték el amikor a nyolcaddöntőbe jutottak. A 2010-es VB-re nem jutottak ki.

Szövetségi kapitányuk Reinaldo Rueda a következő játékosokat hívta meg a válogatottba:

  • kapusok: Maximo Banguera, Adrian Bone, Alexander Dominguez;
  • védők: Gabriel Achilier, Walter Ayovi, Oscar Bagui, Frickson Erazo, Jorge Guagua, John Narvaez, Juan Carlos Paredes, Cristian Ramirez;
  • középpályások: Michael Arroyo, Segundo Castillo, Carlos Gruezo, Renato Ibarra, Fidel Martinez, Edison Mendez, Oswaldo Minda, Christian Noboa, Pedro Quinonez, Luis Saritama, Antonio Valencia (csapatkapitány);
  • csatárok: Jaime Ayovi, Felipe Caicedo, Angel Mena, Jefferson Montero, Cristian Penilla, Joao Rojas, Enner Valencia, Armando Wila.

Valószínűleg Alexander Dominguez áll majd a kapuban, a kezdőcsapat védői Cristian Ramirez, Jorge Guagua, Gabriel Achilier és Juan Carlos Paredes lehetnek. A középpályán a Manchester United játékosa Antonio Valencia lehet a kulcsember, őt segítheti Segundo Castillo és Edison Mendez illetve Christian Noboa vagy Jefferson Montero. A csatárok közül biztosan nem marad ki Felipe Caicedo, mellette pedig ott lehet Jaime Ayovi.

Ők az esélytelenek nyugalmával játszhatnak és még a továbbjutást is kiharcolhatják a csoportból.

Az ecuadori válogatott a utolsó 10 találkozóján csak 2-szer tudott nyerni, 5-ször döntetlent harcolt ki és 3-szor vereséget szenvedett. Legyőzték Ausztráliát és Uruguayt, ellenben kikaptak Mexikótól, Chilétől és Kolumbiától.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.50 1 | 2.50 Unibet X | 3.10 X | 3.10 Unibet 2 | 3.00 2 | 3.00 Sportingbet

Svájcnak ezzel a kerettel kötelező eredményeket elérni és persze nagyok az elvárások, Ecuador viszont szabadon játszhat, ők örülnek annak, hogy kijutottak a VB-re, okozhatnak meglepetéseket.

Összegzés:

Svájcnak bizonyítani kell, úgy gondolom fognak is és megnyerik ezt a mérkőzést. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Svájc győzelem | 2.55 Svájc győzelem | 2.55 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/14, 19:51

Related Articles

Leave a Reply