by

Spanyolország vs. Írország – 2012/06/14

2012. June 12. Tuesday in Elemzés, Európa Bajnokság 2012, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Spanyolország

Spanyolország

VS

Európa Bajnokság 2012

2012/06/14 20:45 (CET),

PGE Aréna, Gdansk

Írország

Írország

Teljesítmény:

Két ellentétes stílusú, Spanyolország és Írország, összecsapásának lehetünk szemtanui a “C” jelű kvartett, második körének, esti mérkőzésén. Vasárnap a zöldek 14 veretlenül megvívott mérkőzés után kapituláltak, ugyanakkor a spanyolok sem lehettek igazán boldogok az olaszok elleni iksz után.

Kevesebb/Több (under/over) fogadás
Kevesebb mint 2.5 gól | 2.00 Kevesebb mint 2.5 gól | 2.00 Unibet Több mint 2.5 gól | 1.85 Több mint 2.5 gól | 1.85 Sportingbet

Vicente del Bosque semmit sem bízott a véletlenre az utazó keret kijelölésekor, 12 játékost is beválogatott a 2008-as eb-győztes csapatból. Két nagy hiányzó azonban mégis akad, az egyaránt sérüléssel bajlódó barcelonai Carles Puyol és David Villa személyében. Aggodalomra azonban így sincs ok, amit a 100%-os teljesítménnyel megvívott eb-selejtezők is bizonyítanak. Az első körben az olaszok ellen is hozták a jól megszokott rövid passzos, altatós, sok labdabirtoklásos focit, azonban Fernando Torres a hajrában több nagy lehetőséget is elpuskázott, így elmaradt a várva várt győzelem.

A Giovanni Trapattoni fémjelezte zöld-fehér alakulat erejét bő egy hete testközelből is megtapasztalhattuk. A magyarok és a horvátok elleni két mérkőzést látva néhányan jogosan tették fel a költői kérdést: az írek valójában hogyan kvalifikálták magukat a kontinensviadalra? Megsúgom: csoportmásodikként az oroszok mögött, az észteket legyűrve a pótselejtezőn. Mégha a támadójátékukban akad is sok csiszolnivaló, a korábban is látott, körömszakadtáig védekező stílust az olasz mester tovább tökéletesítette.
A keret többségét most is az Angliában futballozók alkotják, mindössze Aiden McGeady (Szpartak Moszkva) és Robbie Keane (Los Angeles Galaxy) nem a ködös Albionban keresi kenyerét. Az egyetlen nagy hiányzó a 110 válogatott fellépést számláló, Kevin Kilbane.

Összegzés:

A két gárda szinte hajszál pontosan tíz esztendeje találkozott (1-1), a hispánok akkor tizenegyesekkel nyertek és léptek a vb negyeddöntőjébe. 14 eddigi mérkőzésükön csak két ír diadal született, legutóbb 1989-ben. A címvédő számára ez a mérkőzés ígérkezik a leginkább nyerhetőnek a csoportban, ugyanakkor az írek az életükért küzdenek. Szoros, küzdelmes, és egy 2,5 gól alatti mérkőzést várok.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Kevesebb mint 2.5 gól | 2.05 Kevesebb mint 2.5 gól | 2.05 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/06/14, 21:14

Related Articles

3 responses to Spanyolország vs. Írország – 2012/06/14

  1. Hát ez nem volt valami isteni tipp…

    Fogadni mertem volna, hogy “over”-t tippelsz egy spanyol meccsen.

  2. A legutóbbi vb-t úgy nyerték a spanyolok, hogy két gólnál egyszer sem rúgtak többet. Az utolsó négy mérkőzésüket akkor1-0-ra nyerték. Sok egyéb szempontot is mérlegelek/mérlegelünk egy-egy tippnél, de természetesen benne van a pakliban, hogy az egyik csapat nagyon jó vagy nagyon rossz napot fog stb stb. Szóval nem egyszerű…

Leave a Reply