by

Schalke 04 vs. Borussia Dortmund – 2012/04/14

2012. April 12. Thursday in Elemzés, Német Bundesliga, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Schalke 04

VS

Német Bundesliga

2012/04/14 15:30 (CET),

VELTINS-Arena

Borussia Dortmund
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Óriási ütközetnek lehetünk részesei a Német Bundesligában, hiszen a harmadik és első pozíciós csapatok küzdelméről beszélünk.

Mind a Schalke, mind pedig a Dortmund kitünő formában van, mindkettőnek fontos a győzelem, így mi egy igen szoros végeredményre, és izgalmakkal teli játékra számítunk.

Amennyiben kapható vagy minderre, ne hagyd ki a szombati Bundesliga fordulót!

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 3.30 1 | 3.30 Unibet X | 3.50 X | 3.50 Sportingbet 2 | 2.25 2 | 2.25 Unibet

Schalke a múlt kört Nürnbergnél vendégeskedte, és hát még Huub Stevens edzőnek is be kellett látnia, hogy nem szerepelt túl fényesen csapata, hiszen a 4:1- es végeredmény elég hű bizonyíték erre. Az érdekes az, hogy 64%- ban birtokolta a labdát a Schalke, és mindössze egy gólt sikerült szereznie a csapatnak Lewis Holtby jóvoltából, de így legalább nem találat hiányában tértek haza. A Nürnberg kiválóan védekezett, és hát  e közben még néhány labdát is sikerült az ellenfél kapujába lőni (gól szerzők: Hanno Balitsch 25′, Timmy Simons 37′, Daniel Didavi 45′ és 88′).

Minden esetre azt figyeltük meg Schalkevel kapcsolatosan, hogy idegenben nem nagyon találja azt a módszert, azt a technikát amivel igazán hatékony lehetne, nem úgy, mint hazai terepen, ahol igencsak nehéz dolga van a vendégcsapatoknak. Például az utóbbi négy mérkőzést, amit otthon játszott megis nyert a csapat.

Ezt látva reméljük Jürgen Klopp megfelelően felkészítette csapatát a szombati ütközetre, akik a múlt fordulót a második pozíciós Bayern Münchennel játszották. Izgalmas volt és feszültséggel teli a küzdelmük, és nagyon sokáig gól mentes is, míg a 77′ – ben Robert Lewandowski be nem talált a München kapujába, amivel végül legyűrte a Dortmund a Bayernt. A Dortmund jobban hajszolta a győzelmet, a bajorok későn tértek magukhoz, amikor végre egyenlíthettek volna Robben elpuskázott egy tizenegyest és egy százszázalékos ziccert is kihagyott a végjátékban. Így történt, hogy hat pontnyi előnye van a sárga – feketéknek négy körrel a Bundesliga vége előtt.

A fentebb említettek fényében joggal mondhatjuk, hogy húzós meccs lesz a szombati forduló mindkét csapat számára, és igencsak résen kell lenniük a győzelemhez.

Összegzés:

Amikor a két csapat esélyeit latolgatjuk, meg kell hagyni igencsak nehéz vállalkozásba kezdünk. Egy részt azért, mert a Dortmund nem hiába van első helyen, és már a második pozíciós csapaton is sikerült felülkerekednie, de ugyanakkor ott van az a tény is, hogy Schalke csapatát még senkinek nem sikerült legyőznie hazai pályán tavaly október közepe óta.

Mi mégis leszünk óly bátrak, vagy mondhatjuk vakmerőek, hogy hiszünk a Dortmund elszántságában, és győzni akarásában. Természetesen nem hagyjuk figyelmen kívül azt sem, amikor a Dortmund győzelmére tesszük a voksunkat, hogy a listavezető sem vonult le a pályáról idegenben pont nélkül 2011 szemptember 18. óta, azaz a Bundesligában vendégként az elmúlt 12 mérkőzésen mindig szerzett legalább 1 pontot. Bízunk benne, hogy ezúttal hármat fog.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Borussia Dortmund Győzelem | 2.25 Borussia Dortmund Győzelem | 2.25 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/04/12, 16:14

Related Articles

Leave a Reply