by

Real Madrid vs. Borussia Dortmund – 2014/04/02

2014. April 1. Tuesday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Tippek, UEFA Bajnokok Ligája

Real Madrid CF VS

UEFA Bajnokok Ligája

2014/04/02 20:45 (CET),

Estadio Santiago Bernabéu

Borussia Dortmund
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 2
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

UEFA Bajnokok  Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés: a spanyol Real Madrid látja vendégül a német Borussia Dortmundot.

A Real Madrid a negyeddöntőbe jutásért a Schalke 04-gyel küzdött meg, az első mérkőzésen Gelsenkirchenben a Királyi Gárda elsöprő 6-1 arányú győzelmet aratott, a visszavágón Madridban ugyancsak a Real Madrid hagyta el győztesen a pályát, az eredmény ezúttal 3-1 volt.

A Real Madrid a spanyol Primera Divízióban 73 ponttal 3., 3 ponttal lemaradva az első Atlético Madridtól és 2 ponttal a 2. helyen álló FC Barcelonatól. Sokáig vezette a spanyol bajnokságot, de kétszer egymás után botlott, előbb az El Clásicon kapott ki 4-3-ra, majd a Sevilla vendégeként maradt alul 2-1 arányban.

A Galaktikusok tehát az utóbbi 3 mérkőzésükből kettőt elveszítettek, legutolsó meccsükön pedig 5-0-ra nyertek a Rayo Vallecano ellen saját otthonukban.

A Borussia Dortmund a legjobb 8 csapat közé a Zenit Szentpétervár ellenében jutott, miután az első mérkőzésen az Zenit otthonában 4-2-re nyert, a visszavágón Dortmundban 2-1 arányú vereséget szenvedett.

A fekete-sárgák 28 forduló után a német Bundesliga 2. helyét foglalják el 23 pont távolságra a már bajnok Bayern Münchentől. Teljesítményük a bajnokságban nem mondható kimagaslónak, de stabilan jó.

Az utóbbi 5 mérkőzésükből 2-t elveszítettek és csak 2-szer tudtak nyerni, 1-szer pedig döntetlent értek el. Legutolsó találkozójukon a VfB Stuttgart vendégei voltak és nyertek 3-2-re.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.36 1 | 1.36 Unibet X | 5.75 X | 5.75 Unibet 2 | 8.50 2 | 8.50 Winmasters

A két csapat közül az esélyesebb  a továbbjutásra egyértelműen a Királyi Gárda, de a német csapatoknál soha nem lehet tudni, mindig a végsőkig harcolnak a jó eredmények eléréséért.

A Borussia Dortmund 2013-ban a Real Madridon túljutott, miután 4-1-re nyert Dortmundban, a Királyi Gárda csak 2-0-ra tudott nyerni Madridban. Persze a fekete-sárgák tudtában vannak annak, hogy ez a Real nem a tavalyi Real.

Robert Lewandowski, a Dortmund csatára eltiltás miatt nem szerepelhet ezen a találkozón, de Marco Reus a Stuttgart elleni mérkőzésen egymaga szerezte mind a 3 gólt.

A Real Madridnak is jól sikerült az utolsó találkozója és nagy arányú győzelmet aratott, Bale 2-szer volt eredményes, de Cristiano Ronaldo is betalált.

Carlo Ancelotti vezetőedző a Vallecano ellen a következő csapatot küldte pályára: Lopez, Coentrao, Ramos, Pepe, Carvajal, Di Maria, Alonso, Illarramendi, Ronaldo, Benzema, Bale, Morata, Casemiro, Isco (a cserékkel együtt).

Jürgen Klopp a Stuttgart ellen a következő játékosoknak adott szerepet: Weidenfeller, Groskreutz, Papastathopoulos, Hummels, Durm, Kehl, Kirch, Hofmann, Mkhitaryan, Reus, Lewandowski, Jojic, Aubameyang, Sahin (beleértve a cseréket).

A csapatok gerincét ezek a játékosok fogják alkotni az egymás elleni találkozón is, kivételt képez Lewandowski, és a kapuban a Realnál bizonyosan Iker Casillas fog szerephez jutni.

A két csapat utóbbi 5 egymás elleni találkozóján 2-szer a Real Madrid győzött, 1-szer döntetlen született és 2-szer a Borussia Dortmund diadalmaskodott.

Az utolsó találkozó 2013. április 30.-án volt Madridban, akkor a Királyi Gárda 2-0 arányú győzelmet aratott.

A Borussia Dortmund nem tudott még nyerni a galaktikusok otthonában.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Real Madrid

10

7

1

2

Borussia Dortmund

10

6

1

3

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Real Madrid – hazai

5

4

1

Borussia Dortmund – vendég

5

4

1

Összegzés:

Real Madrid győzelemre számítok. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Real Madrid győzelem | 1.40 Real Madrid győzelem | 1.40 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/04/01, 11:05

Related Articles

Leave a Reply