by

Real Madrid vs. Bayern München – 2014/04/23

2014. April 21. Monday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA Bajnokok Ligája

Real Madrid CF VS

UEFA Bajnokok Ligája

2014/04/23 20:45 (CET),

Estadio Santiago Bernabéu

Bayern München
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

UEFA  Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés: a spanyol Real Madrid otthonában fogadja a német Bayern Münchent.

A Real Madrid a Borussia Dortmunddal küzdött meg az elődöntőbe jutásért, az első mérkőzésen Madridban a Királyi Gárda nyert 3-0-ra (gólszerzők: Bale (3′), Isco (27′) és Ronaldo (57′)), Dortmundban a fekete-sárgák győztek 2-0-ra (gólszerző: Reus (24′,37′)).

A Galaktikusok a Borussia elleni vereségük után két mérkőzést játszottak, előbb a spanyol bajnokságban az Almeríat fogadták és verték meg 4-0-ra, majd a Király-Kupa döntőjében egy nem túl színvonalas mérkőzésen az FC Barcelonat győzték le 2-1-re. A spanyol Primera Divízióban jelenleg 3.-ok 79 ponttal, de van egy elmaradt mérkőzésük. Távolságuk az első Atlético Madridtól 6 pont, a második helyen álló Barcelonatól pedig 2 pont.

A Bayern Münchennek a Manchester United volt az ellenfele a negyeddöntőben, az első mérkőzésen Manchesterben 1-1 volt az eredmény (gólszerzők: Vidic (58′)-Manchester United és Schweinsteiger (67′)-Bayern München), a visszavágón az Allianz Arenaban a Bajorok nyertek 3-1-re (gólszerzők: Mandzukic (59′), Müller (68′), Robben (76′)-Bayern München és Evra (57′)-Manchester United).

A United elleni visszavágó után a Bajoroknak 3 mérkőzésük volt, előbb a Borussia Dortmundot látták vendégül és szerintem egy nem túl komolyan vett mérkőzésen kikaptak 3-0-ra, majd a Német Kupa elődöntőjében az FC Kaiserslauternnel találkoztak és győzték le őket 5-1-re, végül pedig a Bundesligaban az Eintracht Braunschweig vendégei voltak és nyertek 2-0 arányban. A Bajorok már német bajnokok, 81 pontjuk van, míg a második Borussia Dortmundnak csak 64.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.40 1 | 2.40 Sportingbet X | 3.55 X | 3.55 Unibet 2 | 2.90 2 | 2.90 Unibet

A Real Madrid a Bajnokok Ligája legsikeresebb csapata, 9-szer nyerte meg a BL-t vagy annak elődjét a Bajnokcsapatok Európa-Kupáját és ezen kívül 3-szor még döntős is volt. Legutoljára 2002-ben tudott nyerni, akkor Glasgowban a Bayer Leverkusent fektették kétvállra 2-1 arányban.

Ha a Királyi Gárda át tud lépni a Bayern Münchenen, akkor nagyon nagy esélyük nyílik 12 év után újból BL-t nyerni.

A Bayern München a Real Madrid és az AC Milan mögött a Bajnokok Ligája 3. legsikeresebb csapatának számít, miután 5-ször hódították el a BL címet és még ugyanannyiszor döntősök is voltak. Jelenleg ők a címvédők, a múlt évben a Wembleyben a Borussia Dortmunddal ütköztek meg és 0-0-ás félidő után 2-1-re nyertek.

Az utóbbi 2 mérkőzését mindkét csapat megnyerte és valószínűleg jól felkészülve várják az egymás elleni találkozót.

A Real Madrid a Barcelona ellen Carlo Ancelotti főedző irányításával a következő összeállításban szerepelt: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Modric, Alonso, Isco, Di Maria, Benzema, Bale, Varane, Illarramendi, Casemiro (beleértve a cseréket).

A Bayern kapitánya Josep Guardiola az Eintracht Braunschweig ellen a következő játékosokat küldte a pályára: Raeder, Lahm, Martinez, Dante, Boateng, Hojbjerg, Schweinsteiger, Robben, Götze, Ribery, Pizarro, Weiser, Müller, Mandzukic (beleértve a cseréket).

A jó hír a Real szurkolóinak, hogy Cristiano Ronaldo, aki kisebb sérülésekkel bajlódott, a Bayern München ellen újra pályára léphet.

A két csapat utoljára 2012-ben a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkozott egymással páros mérkőzésen, az első találkozón a németek nyertek otthonukban 2-1-re, a visszavágón Madridban ugyancsak 2-1 lett az eredmény, a hosszabbítás nem hozott döntést, a büntetőpárbaj pedig a Bayern Münchennek kedvezett.

2000 óta 16 mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat, ebből a Real Madrid 6-ot tudott megnyerni, 2-szer döntetlen született, a Bayern pedig 8-szor diadalmaskodott.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Real Madrid

10

7

3

Bayern München

10

6

2

2

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Real Madrid – hazai

5

4

1

Bayern München – vendég

5

3

1

1

Összegzés:

Úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen a Real Madrid képes lesz legyőzni a Bayern Münchent. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Real Madrid győzelem | 2.40 Real Madrid győzelem | 2.40 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/04/21, 18:00

Related Articles

Leave a Reply