focimania adatlap-képe

Szerző:

Ravaszabbnak kell lennie Angliának

2014. június 23. hétfő; Hírek, Világbajnokság 2014

Wayne Rooney
Wayne Rooney megvédte az angol válogatott szövetségi kapitányát, ugyanakkor kijelentette, hogy bizonyos területeken még sokat kell fejlődni a csapatnak.

 

Roy Hodgson alakulata két meccsét elvesztette a labdarúgó-világbajnokságon, és ezzel máris kiesett. Ám az angol válogatott mindkét alkalommal jól játszott, esélye volt akár a győzelemre is. Az olaszok elleni kudarc után Uruguay is legyőzte a háromoroszlános alakulatot, amely azonban játékban egyik meccsen sem vallott szégyent.

Rooney szerint a pimaszság és a ravaszság hiányzott az angolokból a vb-n, a kegyetlen ösztön. Ugyanakkor a Manchester United klasszisa megvédte a szövetségi kapitányt, szerinte Hodgson irányítása alatt nagyot fejlődött a válogatott.

“Ha végignézünk a csapatokon, amelyek az utóbbi időben világbajnokságot nyertek, azonnal szembetűnhet, hogy mindegyik egy kicsit piszkosan játszott, a jó értelemben. Ezt el kell tanulnunk, ahhoz, hogy az olyan meccseket, mint az olaszok vagy uruguayiak ellenit meg tudjuk nyerni. Túl őszintén játszunk” – jelentette ki Rooney.

A 28 éves támadó első vb-gólját Uruguay ellen szerezte, reméli, hogy ezzel megtört a jég. Rooney reméli, hogy lassan beéri az angol válogatott góllövő örökranglistáján Bobby Charltont.

“Csalódott leszek, ha ez nem jön össze. De most nem az egyéni dolgokról kell beszélni, hanem a csapatról, ezért egyáltalán nem a rekord foglalkoztat most” – mondta Rooney, aki jelenleg 40 góllal Michael Owennel holtversenyben 4. a listán, de már csak kilenc gól választja el Charlton rekordjától.

Az angolok a csoportkör utolsó meccsét Costa Rica ellen vívja: a közép-amerikaiak sikerének az oddsa 4.33, a döntetlenre 3.90, az európaiak győzelmére 1.85 a szorzó. Arra, hogy Rooney ismét betalál, 2.75 az odds.

Forrás: Unibet

Kapcsolódó cikkek

Minden vélemény számít!