by

Paris Saint-Germain FC vs. Chelsea FC – 2014/04/02

2014. April 1. Tuesday in Elemzés, Foci elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, UEFA Bajnokok Ligája

Paris Saint-Germain VS

UEFA Bajnokok Ligája

2014/04/02 20:45 (CET),

Parc des Princes

Chelsea FC
Liga pozíció: 1 Liga pozíció: 2
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

UEFA Bajnokok  Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés: a Paris Saint-Germain fogadja otthonában a Chelsea FC-t.

A Paris Saint-Germain a legjobb 8 közé jutásért a Bayer Leverkusennel küzdött meg, az első találkozón Leverkusenben a PSG 4-0-ás győzelmet aratott, a visszavágón pedig 2-1-re nyert.

A PSG a francia Ligue 1 éllovasa, 31 forduló után 76 ponttal vezeti a bajnokságot 13 ponttal megelőzve az AS Monacot. Teljesítménye szuper volt az egész zezon alatt, csak egyszer kapott ki a bajnokságban eddig.

A PSG az utóbbi 10 mérkőzéséből 9-et megnyert és csak egyszer játszott döntetlent. A legutolsó mérkőzésén a Nice vendége volt és halvány 1-0 arányú győzelmet aratott.

A Chelsea az UEFA  Bajnokok Ligája negyeddöntőért a Galatasaray-jal küzdött meg, az első mérkőzésen a törököknél 1-1 arányú döntetlent harcolt ki, majd a Stamford Bridgen 2-0 arányú győzelmet aratott.

A Nyugdíjasok 32 forduló után az angol Premier Liga 2. helyén állnak 69 ponttal, sokáig az első helyen tanyáztak, de a 30. és a 32. fordulóban botlottak, előbb az Aston Villa ellen, majd a Crystal Palace ellen, és alább csúsztak, megelőzte őket a Liverpool.

A Chelsea az utolsó 4 találkozóján 2-szer kikapott és 2-szer sikerült nyernie. Az utolsó mérkőzésén a Crystal Palace vendége volt és 1-0 arányú vereséget szenvedett, nem sikerült túl jól a felkészülése a Bajnokok Ligája összecsapásokra.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.05 1 | 2.05 Unibet X | 3.40 X | 3.40 Unibet 2 | 4.00 2 | 4.00 Unibet

Várhatóan egyik legkiegyensúlyozottabb párosítás lesz ez az UEFA  Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A PSG nyerte a mérkőzéseit az utóbbi időben is, de a két utolsót csak 1-0 arányban, nem túl meggyőzően. Laurent Blanc vezetőedző is elismerte, hogy főleg a Lorient ellen csapata messze elmaradt a legjobb teljesítményétől.

Blanc nagy elismeréssel beszél Jose Mourinho munkásságáról aki szerinte mint edző mindent megnyert. Tisztában van azzal is, hogy Mourinho nagyon felkészíti csapatát erre az összecsapásra.

Jose Mourinho tehát újra találkozik egykori tanítványával Zlatan Ibrahimoviccsal, csak most nem ugyanazon az oldalon állnak. Biztosan értékes útmutatásokat ad új tanítványainak a volt tanulójáról.

Amolyan brazilos találkozó lesz ez a negyeddöntő, a PSG-ben 5 brazil játékos van (Marquinhos, Silva, Alex, Lucas és Maxwell), a Chelseaben pedig 4 (Oscar, Ramires, Willian és Luiz).

Laurent Blanc vezetőedző a következő játékosokat küldte a pályára a Nice elleni összecsapáson: Sirigu, Digne, Silva, Marquinhos, Jallet, Motta, Pastore, Cabaye, Lavezzi, Ibrahimovic, Cavani, Matuidi, Lucas, Verratti (beleértve a cseréket).

A Crystal Palace ellen Jose Mourinho a következő tanítványait szerepeltette: Cech, Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic, Luiz, Matic, Hazard, Lampard, Schürrle, Torres, Salah, Oscar, Ba D. (beleértve a cseréket).

A csapatok gerincét ezek a játékosok fogják alkotni az egymás elleni találkozón is.

A két csapat eddig 3-szor találkozott egymásal, 2-szer döntetlen született, 1-szer pedig a Chelsea diadalmaskodott.

Az utolsó találkozó 2012. július 23.-án volt és 1-1 arányú döntetlennel végződött.

A Chelsea 2004. szeptember 14.-én a Bajnokok Ligája keretében 3-0-ra nyerni tudott a Paris Saint-Germain otthonában.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Paris Saint-Germain

10

9

1

Chelsea FC

10

5

2

3

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Paris Saint-Germain – hazai

5

5

Chelsea FC – vendég

5

1

1

3

Összegzés:

Várhatóan hazai győzelem születik ezen a mérkőzésen. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Paris Saint-Germain győzelem | 2.10 Paris Saint-Germain győzelem | 2.10 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/04/01, 8:56

Related Articles

Leave a Reply