by

Manchester City vs. Liverpool FC – 2013/12/26

2013. December 25. Wednesday in Angol Premier Liga, Elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, Tippmix

Manchester City FC VS

Angol Premier Liga

2013/12/26 18:30 (CET),

Etihad Stadion

Liverpool FC
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Az angol legfelsőbb liga 18. fordulójának egyik mérkőzésén a City fogadja a Liverpool együttesét. Az kétségtelen, hogy a Premier Liga e fordulójának rangadója lesz ez a találkozó.

A Manchester City az utóbbi időben a bajnokságban nagyon jó szerepelt, a hat utolsó bajnoki meccséből ötöt megnyert, egyszer pedig döntetlenre játszott, két fordulóval előbb 6-3-ra az Arsenalt fektette két vállra, azt se feledjük el, hogy a Bajnokok Ligájában a Bayern München együttesét is legyőzte 3-2-re, még pedig annak otthonában.

A Manchester City csatársora a Premier Ligában a legjobbnak mutatkozik, hiszen 51 góljuk van 17 mérkőzésen, ami meccsenként 3 gólt jelent, ez pedig hatalmas fegyvertény, csatáraik átlagban minden 30 percben gólt rúgnak, persze ebből adódóan a gólarányuk is a legjobb.

A Liverpool is nagyon jól teljesített a Premier Ligában, hisz az utóbbi 4 mérkőzését mind fölényesen nyerte, ellenfeleit egyszerűen lehengerelte, ezek között volt a Tottenham is, akiket otthonukban iskolázott le 5-0 arányban.

A vörösök a második legjobb gólgyárosok 42 góllal.

Az érdekességek közé tartozik az is, hogy a Premier Liga góllövőlistájának első és harmadik helyezettje a Liverpoolból van (Luis Alberto Suárez illetve Daniel Sturridge), a második és negyedik pedig a Cityből (Sergio Agüero illetve Yaya Touré).

Luis Alberto Suárez, az uruguayi válogatott, egymaga szerezte a Liverpool góljainak majdnem felét, 19-et.

A világoskékek mind a nyolc hazai bajnoki meccsüket megnyerték, az otthoni gólarányuk pedig 35-5, ami mérkőzésenként 4,4 gól.

Hogy milyen eredmény születik ezen a mérkőzésen, nagyon nehéz megmondani, mindkét csapat nagyon gólerős, hogy melyiknek a gólgyárosai indulnak be jobban, az majd kiderül a meccsen, ezt az ünnepi találkozót látni kell.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.75 1 | 1.75 Unibet X | 4.00 X | 4.00 Sportingbet 2 | 4.50 2 | 4.50 Unibet

De nézzük kicsit a statisztikákat.

Az utóbbi 5 egymás elleni találkozóból a Manchester City 1-et nyert meg, 3-szor döntetlen lett, 1-szer pedig a Liverpool győzött.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Manchester City

10

8

1

1

Liverpool

10

6

2

2

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Manchester City-hazai

5

5

Liverpool-vendég

5

1

2

2

Összegzés:

A fentieket figyelembe véve és azt is, hogy a világoskékek otthon játszanak, én úgy gondolom, hogy a City folytatja a nagyon jó sorozatát, ebben a vörösök nem tudják megakadályozni, ezt a mérkőzését is megnyeri. Tippem tehát egyértelműen 1-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Manchester City Győzelem | 1.75 Manchester City Győzelem | 1.75 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2013/12/25, 14:18

Related Articles

Leave a Reply