by

Manchester City vs. FC Barcelona – 2014/02/18

2014. February 17. Monday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, UEFA Bajnokok Ligája

Manchester City FC VS

UEFA Bajnokok Ligája

2014/02/18 20:45 (CET),

Etihad Stadion

FC Barcelona
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Az UEFA  Bajnokok Ligája egyik nagyon érdekesnek ígérkező mérkőzésén a Manchester City otthonában fogadja az FC Barcelonat.

Mint tudjuk a Manchester City a Bajnokok Ligája D csoportjában végzett a második helyen 15 ponttal az ugyancsak 15 pontos Bayern München után.

Az FC Barcelona Bajnokok Ligája utolsó, vagyis a H csoport győztese volt 13 ponttal az AC Milan előtt.

Ezen a mérkőzésen két nagyágyú találkozik egymással, az egyik az angol Premier Ligából, a másik a spanyol Primera Divízióból.

Az IFFHS szerint az angol bajnokság a második míg a spanyol a világ legerősebb bajnoksága, így hát joggal számíthatunk egy nagyon jó mérkőzésre.

Mindezek mellett jó tudni azt is, hogy a Manchester City jelenleg 3. a Premier Ligában 54 ponttal 25 mérkőzésből (az előtte állók egy mérkőzéssel többet játszottak) és 68 rúgott góllal, ami 2.72 gólt jelent mérkőzésenként.

A Barcelona 60 pontjával jelenleg vezeti a spanyol La Ligat a 24. forduló után, azonos pontszámmal a Real és az Atlético Madriddal. Messiék a 24 bajnoki mérkőzésen 69 gólt rúgtak, ami 2,86 gólt jelent meccsenként.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.83 1 | 2.83 Unibet X | 3.50 X | 3.50 Sportingbet 2 | 2.40 2 | 2.40 Unibet

Samir Nasri, a Manchester City középpályása hisz abban, hogy csapata szép eredményt tud elérni a Barcelona ellen és, hogy mindenki számára egy szoros és színvonalas találkozó lesz.

Carles Puyol, a Barcelona játékosa szerint is egy nagyon kiegyensúlyozott párharcra lehet számítani.

A Manchester City utolsó mérkőzését a Chelsea ellen vívta az FA Kupában és 2-0-ra nyert Jovetic és Nasri góljaival. Ezen a találkozón Manuel Pellegrini csapatában pályára léptek Dzeko, Garcia, Milner, Toure, Silva, Negredo stb. és persze Jovetic és Nasri is.

A Manchester Citynek több spanyol játékosa is van, Toure pedig épp a katalánoktól igazolt a Cityhez.

A Barcelona legutolsó meccsén a Vallecanot fogadta és 6-0-ra nyert, a gólokat Messi (2), Adriano, Sanchez, Pedro és Neymar szerezték. Rajtuk kívül Gerardo Martino kapitány még pályára küldte Fabregast, Iniestat, Puyolt, Alvest stb.

Cesc Fabregas szerint a Barcelonanak nagyon kell figyelni a védelemben és uralni kell a mezőnyt. Sergio Aguero nem fog a Barcelona rendelkezésére állni, mivel nem gyógyult fel, de ott lesz a középpályás Fernandinho.

A Manchester City most először jutott túl a csoportkörön és úgy. hogy csak egyszer kapott ki a Bayern Münchentől, de a bajorokat az utolsó fordulóban idegenben legyőzte. Pellegrini és tanítványai bebizonyították, hogy velük ezentúl komolyan kell számolni.

Tata Martino tanítványai az utolsó hat szezonban mindig legalább az elődöntőig jutottak a Bajnokok Ligájában.

A két csapat csak barátságos találkozókon mérkőzött meg egymással, a legutóbbira a Barca otthonában került sor 2009-ben, akkor City 1-0-ra győzött.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Manchester City

10

8

1

1

FC Barcelona

10

7

2

1

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Manchester City – hazai

5

4

1

FC Barcelona – vendég

5

3

2

Összegzés:

A fentiek alapján a katalánok tűnnek esélyesebbnek, de figyelembe kell venni azt is, hogy a Manchester City otthon játszik. Én most a Barcára teszem le a voksom. Tippem tehát 2-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
FC Barcelona győzelem | 2.50 FC Barcelona győzelem | 2.50 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/02/17, 18:52

Related Articles

Leave a Reply