by

Manchester City vs. Arsenal – 2013/12/14

2013. December 13. Friday in Angol Premier Liga, Elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom

Manchester City FC VS

Angol Premier Liga

2013/12/14 13:45 (CET),

Etihad Stadion

Arsenal FC
Liga pozíció: 4 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Alighanem az angol Premier Liga rangadója lesz ez a mérkőzés, két nagyágyú találkozik, a kékek az ágyúsokkal , mindketten a bajnoki címre hajtanak.

Mindkét együttes jól teljesített az utóbbi időben, úgy az UEFA Bajnokok Ligájában, mint a Premier Ligában, mindkét együttes bekerült a BL nyolcaddöntőjébe, a Premier Ligában pedig az utóbbi 4 fordulóban mindkét együttes 10 pontot hozott össze.

A Manchester Citynek jelenleg messzemenően a legjobb csatársora van, hisz eddig a 15 fordulóban 41 gólt szereztek, ezzel szemben az Arsenal védelme a legjobban állja a sarat a Premier Ligában mivel csak 11-szer kellett kiemelni a kapujukból a labdát.

A Manchester City egy olyan fegyvertényt tudhat magáénak, hogy az UEFA Bajnokok Ligája utolsó fordulójában legyőzte a Bayern Münchent annak otthonában, a Bayern 27 mérkőzés óta veretlen volt.

Az Arsenal vezeti az angol Premier Ligát 5 ponttal, ami szitén nem kis teljesítmény. A Manchester City 6 ponttal van lemaradva az első helyezettől.

Hogy ki nyer ezen a mérkőzésen, azt nehéz megjósolni, Manuel Pellegrini tanítványai, akik az idei bajnokság hazai meccsein 4.14-es átlaggal ontották a gólokat, vagy Arsene Wenger legénysége, akik a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkeznek ebben az idényben a Premier Ligában?

Kétségtelen, hogy a kékek és az ágyúsok viadala a legnagyobb érdeklődést kelti az angol labdarúgás kedvelők körében, ha a City nyer, közelebb kerül az első helyhez, az Arsenal esetleges győzelmével megerősíti a pozícióját.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.80 1 | 1.80 Sportingbet X | 3.75 X | 3.75 Unibet 2 | 4.65 2 | 4.65 Winmasters

Az utóbbi 5 egymás elleni meccsből 2-t a City nyert meg, 2-t pedig az Arsenal, 1 döntetlenre végződött (2 barátságos mérkőzés is benne van).

Az utolsó 10 mérkőzésükből a kékek 8-at nyertek meg, 1-en döntetlen lett és 1-szer kikaptak, ugyanennyiből az ágyúsok 6 mérkőzést nyertek meg, 1-szer döntetlent harcoltak ki, 3-szor pedig vereséget szenvedtek.

A City az utóbbi 5 hazai mérkőzését megnyerte, az Arsenal mint vendég az utolsó 5 meccséből 3-at megnyert és 2-szer kikapott.

Mindkét csapat a szigetország legjobb csapatai kőzé tartozik, de akkor sem tévedünk ha a világ legjobb  klubcsapatai közé soroljuk őket, nagy küzdelmet fogunk látni a pályán annyi bizonyos, hogy ki nyeri ezt a találkozót, azt nehéz megtippelni.

Összegzés:

A City gólerősebb, ezért én rájuk fogadok, a tippem pedig 1-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Manchester City Győzelem | 1.83 Manchester City Győzelem | 1.83 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2013/12/13, 14:50

Related Articles

Leave a Reply