by

Lengyelország vs. Oroszország – 2012/06/12

2012. June 10. Sunday in Elemzés, Európa Bajnokság 2012, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Lengyelország

Lengyelország

VS

Európa Bajnokság 2012

2012/06/12 20:45 (CET),

Nemzeti Stadion, Varsó

Oroszország

Oroszország

Teljesítmény:

A nyitómérkőzés izgalmai után, már a második összecsapásra készülnek a házigazda lengyelek. Habár egy félidőn át a mennyben érezhették magukat a piros-fehér hívek, a végén az 1 pontnak is örülhettek. A másik oldalon a rendre sötét lóként kezelt oroszok, megabiztos győzelmet arattak Csehország ellen, így lényegesen nyugodtabban várják a keddi összecsapást.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 3.40 1 | 3.40 Sportingbet X | 3.30 X | 3.30 Winmasters 2 | 2.28 2 | 2.28 Winmasters

Rég nem látott fordulatos nyitómérkőzést hozott Lengyelország és Görögország pénteki egymásnak feszülése. A házigazdák nyilván jobban örültek volna egy unalmas 1-0-nak, de a hellének, na és Szalpingídisz, másként gondolta.

Hiába a dortmundi Lewandowski gyors gólja, az előny túlságosan elkényelmesítette őket, az emberelőnyben kihagyott ziccerek pedig megbosszulták magukat. A második félidő elején gyorsan bekapott gól teljesen összezavarta Franciszek Smuda csapatát, végül a csereként beállt és 11-est hárító Tyton kapusnak lehettek hálásak. Mindez azt is jelenti, hogy a piros lapot összeszedő és autómatikus eltiltását töltő Szczęsny, egész biztosan hiányozni fog.

Az oroszok ellenben fikarcnyi esélyt sem adtak Csehországnak, végig mezőnyfölényben játszva focizták le Michal Bílek fiait. Az első mérkőzést látva joggal reménykedhetnek tehát egy szép eredményben, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az ex-szovjet elődöknek rendre az EB-k hozták a nagyobb sikereket.

Arshavinék a selejtezőkön már megmutatták oroszlánkörmeiket, mindössze egyszer fektették két vállra őket, tíz találkozón csak négy gólt kaptak. A keretben közel egy csapatra való, az ötvenedik válogatott fellépésen is túl lévő játékos van. A rutin a csoportból valószínüleg továbbviszi őket, és nekik az egyeneskieséses szakasz lesz majd az igazi erőpróba.

Összegzés:

A lengyel válogatott történetének első eb-győzelme eddig még várat magára. A hazai pálya előnye és a Lewandowskira épülő, de túlontúl egysíkú támadójáték aligha kedden töri meg a negatív szériát. A vendégcsapat három ponttal a tarsolyában, várhatóan nem fog a kelleténél nagyobb kockázatot vállalni. A védekezés egyébként is a két válogatott erősségei közé tartozik, ezért is várom, hogy megismétlik a legutóbbi, 2007-es összetalálkozásuk eredményét, az az a pontosztozkodást.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
Döntetlen | 3.30 Döntetlen | 3.30 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/06/11, 00:24

Related Articles

1 response to Lengyelország vs. Oroszország – 2012/06/12

  1. Ezzel a tippel egyetértek én is.

Leave a Reply