by

Irán vs. Nigéria – 2014/06/16

2014. June 16. Monday in Elemzés, Futball elemzés, PRÉMIUM tartalom, Tippek, Világbajnokság 2014

Iran VS

Világbajnokság 2014

2014/06/16 21:00 (CET),

Arena da Baixada

Nigeria
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Világbajnokság 2014, F-csoport: Curitibában az Arena da Baixadaban találkozik egymással Irán és Nigéria labdarúgó-válogatottja.

Irán az ázsiai világbajnoki selejtező A-csoportjának győztese volt. Háromszor szerepeltek eddig a VB-k történetében, 1978-ban, 1998-ban és 2006-ban, mindig csak a csoportkörig jutottak el.

Carlos Queiroz szövetségi kapitány a következő játékosokat válogatta be:

  • kapusok: Daniel Davari, Rahman Ahmadi, Alireza Haqiqi, Sosha Makani, Ali Reza Biranvand;
  • védők: Hossein Mahini, Jalal Hosseini, Ehsan Hajsafi, Amir Hossein Sadeqi, Hashem Beykzadeh, Khosrow Heidari, Ahmad Alenemeh, Mohammad Reza Khanzadeh, Pejman Montazeri, Steven Beitashour;
  • középpályások: Mehrdad Pouladi, Reza Haghighi, Andranik Teymourian, Ghasem Hadadifar, Bakhtiar Rahmani, Javad Nekounam (csapatkapitány), Ashkan Dejagah;
  • csatárok: Mohammad Reza Khalatbari, Mehdi Sharifi, Karim Ansarifard, Reza Ghoochannejhad, Alireza Jahanbakhsh, Sardar Azmoun, Reza Norouzi, Masoud Shojaei.

A portugál szakember a kapuba valószínűleg Daniel Davarit fogja kezdőként beállítani, a védelemben Jalal Hosseini, Khosro Heydari, Pejman Montazeri és Ehsan Hajsafi helye tűnik biztosnak. A középpályán Ashkan Dejagah, Javad Nekounam, Andranik Teymourian és Alireza Jahanbakhsh juthat szerephez. A csatársorban Masoud Shojaei és Reza Ghoochannejhad juthat szóhoz.

Az utóbbi 10 találkozójából Irán 6-ot megnyert, 3-szor döntetlenre játszott és mindössze egyszer kapott ki. Legyőzte Libanont, Kuvaitot, Dél-Koreát, stb. és kikapott Guineától.

Nigéria az afrikai világbajnoki selejtező F-csoportjának első helyén végzett, majd a pótselejetezőn 4-1-es összesítéssel ütötte el a továbbjutástól Etiópiát. Négyszer szerepelt a világbajnokságokon, 1994-ben és 1998-ban a nyolcaddöntőig jutott. A 2010-es világbajnokságon a B-csoport utolsó helyén végeztek.

Szövetségi kapitányuk, Stephen Keshi a következő keretet állította össze:

  • kapusok: Vincent Enyeama (csapatkapitány), Austin Ejide, Chigozie Agbim, Daniel Akpeyi;
  • védők: Elderson Echiejile, Efe Ambrose, Godfrey Oboabona, Azubuike Egwuekwe, Kenneth Omeruo, Juwon Oshaniwa, Joseph Yobo, Kunle Odunlami;
  • középpályások: John Mikel Obi, Ogenyi Onazi, Ramon Azeez, Ejike Uzoenyi, Gabriel Reuben, Nosa Igiebor, Joel Obi, Michael Uchebo, Sunday Mba;
  • csatárok: Ahmed Musa, Shola Ameobi, Victor Moses, Emmanuel Emenike, Obinna Nsofor, Peter Odemwingie, Babatunde Michael, Nnamdi Oduamadi, Uche Nwofor.

Négy évvel ezelőtt Nigéria labdarúgó-válogatottja nagy csalódást okozott a világbajnoki szereplésével, most biztosan be akarják bizonyítani, hogy az csak egy kisiklás volt.

A kapuban az első számú jelölt Vincent Enyeama, a védelem magját Elderson Echiejile, Godfrey Oboabona, Kenneth Omeruo és Efe Ambrose fogják alkotni. Középen John Mikel Obi, a Chelsea játékosa lesz az egyik kezdő, őt segíteni fogják Victor Moses és Ogenyi Onazi, a Lazio játékosa. A csatársorban Peter Odemwingiere, Ahmed Musara és Emmanuel Emenikere kezdőként számítanak.

Ennek a csapatnak Argentína mellett esélye lehet az F-csoportból való továbbjutásra.

Nigéria az utóbbi 10 mérkőzéséből 3-at nyert meg, 5-ször döntetlent ért el és 2-szer vereséget szenvedett. Legyőzte Zimbabwet, Dél-Afrikát és Mozambikot, de kikapott Malitól és az Egyesült Államoktól.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 4.50 1 | 4.50 Unibet X | 3.60 X | 3.60 Winmasters 2 | 1.90 2 | 1.90 Unibet

Irán játékosai nagyjából ismeretlenek, míg Nigéria válogatottja tele van idegenlégióssal. Az esélyes egyértelműen Nigéria, de ne feledjük el, hogy Irán csoportelsőként jutott tovább az ázsiai selejtezőből. Ők könnyen okozhatnak meglepetést.

Összegzés:

Nigéria megnyeri ezt a mérkőzést, de a vártnál sokkal nehezebben. Tippem tehát 2-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Nigéria győzelem | 1.91 Nigéria győzelem | 1.91 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/16, 13:25

Related Articles

Leave a Reply