focimania adatlap-képe

Szerző:

Hosszú böjtöt törne meg az Aston Villa

2014. január 3. péntek; Egyéb, Hírek

Az Aston Villa egy 57 éve tartó átoknak próbál meg az idén véget vetni, ehhez először le kell győznie szombaton az FA-kupa harmadik fordulójában a harmadosztályú Sheffield Unitedet.
Gabriel Agbonlahor

A Villa immár 57 éve nem nyert FA-kupát.

Mindössze három olyan klub van Angliában, amely többször nyerte meg az FA-kupát az Aston Villánál, a csapat eddig hétszer végzett az élen a sorozatban.

A legutolsó sikerig azonban egészen 1957-ig kell visszamenni az időben, akkor a döntőben a Manchester Unitedet verte meg a Villa 2-1-re, és nyerte meg a hetedik, egyben utolsó FA-kupáját. Pedig 2000-ben is sikerült bejutni a döntőbe, de ott a Chelsea 1-0-ra nyert ellene.

Az Aston Villa szurkolói abban bíznak, hogy az idén véget ér az 57 éve tartó rossz sorozat, vagy legalábbis a csapat tovább jut el, mint tavaly, amikor a negyedik fordulóban a Millwall búcsúztatta őket. Most ismét egy alacsonyabb osztályú együttes lesz az ellenfél szombaton, amikor a harmadik ligában szereplő Sheffield United látogat Birminghambe.

Az Aston Villa győzelemmel hangolt a hétvégén a Premier League-ben az FA-kupacsatára, Gabriel Agbonlahor góljával 1-0-ra verte a sereghajtó Sunderlandet, így ötmeccses nyeretlenségi sorozatot szakított meg. A találkozón visszatért térdsérüléséből Christian Benteke, aki a sérülés előtt 11 meccsen keresztül nem tudott gólt lőni, csatártársa, Agbonlahor azonban bízik benne.

“Sok helyzetet sikerült kidolgoznia a Sunderland ellen, nagyszerű meccset játszott, csak a gól hiányzott. Rövidesen jön az is, és ismét olyan jó formában fog játszani, mint tavaly” – fogalmazott Agbonlahor Bentekéről.

Ami a Sheffield Unitedet illeti, az eddigi 24 forduló alatt csupán 25 pontot szerzett a harmadosztályban, ezzel a 18. helyen áll a tabellán, és csak egy pont választja el a kieső zónától.

A szombati találkozón a hazai pályán játszó Aston Villa győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 5.00, a Sheffield United sikerére pedig 7.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Kapcsolódó cikkek

Minden vélemény számít!