by

Hollandia vs. Costa Rica – 2014/07/05

2014. July 4. Friday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Hollandia VS

Világbajnokság 2014

2014/07/05 22:00 (CET),

Arena Fonte Nova

Costa Rica
VB 2014: Teljesítmény: VB 2014:

Világbajnokság 2014, negyeddöntő: Hollandia és Costa Rica játssza a 2014-es világbajnokság utolsó negyeddöntőjét Salvadorban, a Fonte Nova arénában.

Hollandia a nyolcaddöntőben Mexikót győzte le 2-1-re rendes játékidőben. Az első félidő gólnélküli döntetlennel zárult, azonban a második elején már a 48. percben Giovani Dos Santos megszerezte a vezetést Mexikónak. Ezután már szinte csak a hollandok támadták, aztán a 88. percben Wesley Sneijder bombagóljával a hollandok egyenlítettek. Úgy tűnt, hogy ezen a mérkőzésen is 2×15 perces hosszabbításra kerül sor, de végül a 94. percben Robben büntetőt harcolt ki, amit Klaas-Jan Huntelaar magabiztosan értékesített.

Az eddigi mérkőzéseken 3-3 gólt szerzett Robin van Persie és Arjen Robben, ketőt Memphis Depay és egyet-egyet Stefan de Vrij, Leroy Fer és Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar pedig egyet rúgott 11-esből.

Hollandia 10. alkalommal vesz részt a világbajnokságon, a legjobb eredményeit 1974-ben, 1978-ban és 2010-ben érte el, mind a három alkalommal ezüstérmes lett. A 70-es évek legnagyobb és legismertebb holland játékosa, “az évszázad legjobb európai futballistájaként” ismert Johan Cruijff volt. Neki nagy szerepe volt abban, hogy 1974-ben a narancsszínűek ezüstérmesek lett a VB-n. Az 1978-as VB ezüstérmes csapatnak a tagja volt többek között Johnny Rep, Dick Nanninga, René van de Kerkhof és Willy van de Kerkhof. A 2010-es világbajnoki ezüstérmes csapatnak tagja volt Arjen Robben, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, stb.

A hollandok nagy reményeket fűznek a 10. világbajnokságukhoz, nagy játékosaik vannak és nagy csapatuk, felkerülhetnek a csúcsra.

Costa Rica a világbajnokság meglepetés-csapata, de ha a játékukat nézzük akkor nem meglepetés, hogy eljutottak idáig, bátor támadó szellemű játékukkal elnyerték sokunk szimpátiáját. A nyolcaddöntőben Görögországgal találkoztak és történelmük során először bejutottak a legjobb nyolc csapat közé. Costa Rica az 52. percben Bryan Ruiz góljával megszerezte a vezetést, azonban nem sokkal később a 66. percben Oscar Duarte a kiállítás sorsára jutott, de sokáig úgy festet, hogy meg tudják tartani előnyüket. A 90+1. percben jött a hidegzuhany, amikor Szokratisz Papasztatopulosz kiegyenlített. A hosszabbításban az eredmény nem változott és következtek a tizenegyesek, a büntetőkből a Costa Rica-i együttes mind az ötöt értékesítette, a görögöktől Teofanisz Gekasz kihagyta.

Az együttes góljait Bryan Ruiz (2), Joel Campbell, Oscar Duarte és Marco Urena szerezték.

Costa Rica labdarúgó-válogatottja eddig háromszor jutott ki a világbajnokságra, legjobb eredményét 1990-ben érte el, amikor bejutott a nyolcaddöntőbe. Ezt a 2014-es VB-n már túl is szárnyalta, hisz a legjobb nyolc csapat között van.

Ha a Costa Rica-i válogatott ugyanolyan lelkesedéssel és odaadással lép pályára Hollandia ellen is mind az eddigi találkozóin, akkor megnehezítheti a holland válogatott továbbjutását.

A két válogatott még soha nem találkozott egymással.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.52 1 | 1.52 Unibet X | 4.10 X | 4.10 Unibet 2 | 7.25 2 | 7.25 Winmasters

A mérkőzés egyértelmű esélyese Hollandia, de játékuk, odaadásuk és küzdeni akarásuk alapján Costa Rica ezen a mérkőzésen is okozhat meglepetést. Hollandiának több olyan játékosa van, aki egymaga eldöntheti az eredményt, Costa Rica pedig mint csapat jeleskedett.

Összegzés:

Úgy gondolom, hogy ezen a negyeddöntőn a papírforma érvényesül. Tippem holland győzelem, vagyis 1-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Hollandia győzelem | 1.53 Hollandia győzelem | 1.53 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/07/04, 13:01

Related Articles

Leave a Reply