by

Franciaország vs. Németország – 2014/07/04

2014. July 3. Thursday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Franciaország VS

Világbajnokság 2014

2014/07/04 18:00 (CET),

Estadio do Maracana

Németország
VB 2014: Teljesítmény: VB 2014:

Világbajnokság 2014, negyeddöntő: Rio de Janeiroban a Maracana stadionban küzd meg egymással a legjobb négy közé jutásért Franciaország és Németország labdarúgó-válogatottja.

Talán a világbajnokság európai döntőjét játsszák ezen a mérkőzésen a franciák és a németek egy ki-ki meccsen.

A nyolcaddöntőkből csak három olyan mérkőzés volt amelyen 90 perc alatt sikerült eldönteni, hogy ki lépik a negyeddöntőbe. Franciaország volt az egyike azon csapatoknak akik rendes játékidő alatt kivívták a továbbjutást. A nyolcaddöntőben a franciák ellenfele Nigéria válogatottja volt. A mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, de a hajrában a franciák jobban rákapcsoltak és a 79. percben Paul Pogba megszerezte a vezetést, majd a 91. percben Joseph Yobo öngólja megpecsételte a nigériaiak sorsát, így 2-0-s végeredménnyel Franciaország jutott a negyeddöntőbe.

A franciák gólgyárosai az eddigi mérkőzéseken Karim Benzema három góllal (az egyik 11-esből), Olivier Giroud, Blaise Matuidi, Mathieu Valbuena, Moussa Sissoko és Paul Pogba egy-egy góllal, míg Noel Valladares, a Honduras-i kapus és Joseph Yobo, Nigéria hátvédje összehoztak egy-egy öngólt a franciák ellen.

Nagyjából négy nagy korszaka volt eddig a Francia labdarúgó válogatottnak, az első amikor Raymond Kopa vezényletével értek el jó eredményeket az 50-es évek végén, 1958-ban bronzérmesek lettek a VB-n. A második korszak a 70-es évek végére, 80-as évek elejére és közepére tehető amikor Michel Platini erősítette a válogatottat, 1982-ben az elődöntőig jutottak és 1986-ban bronzérmesek lettek a világbajnokságon. A harmadik korszakban az ezredforduló végén érték el a csúcsot, amikor 1998-ban elhódították a trófeát, ebben a csapatban játszott Laurent Blanc és Lilian Thuram. A negyedik korszak a Zinédine Zidane korszak, ennek a csúcsa a 2006-os VB, amikor ezüstérmesek lettek a franciák és amikor megtörtént az az ominózus eset Zidane és Materazzi között.

Lehet, hogy egy ötödik feltámadását éljük most a francia labdarúgó-válogatottnak? Előfordulhat, a mai csapatnak erős a védelme, nagyon jó a támadósora és eléggé egységes a csapat. Bár nagy hiányzó Franck Ribery, de ott vannak Karim Benzema, Paul Pogba, Olivier Giroud, Blaise Matuidi és a többiek. Velük együtt néz egy nehéz mérkőzés elé Didier Deschamps.

Németország ellenfele a nyolcaddöntőben Algéria volt. A mérkőzés első félideje egyértelműen az algériaiaké volt, sokkal többet támadtak, sokkal több helyzetet alakítottak ki, egyszóval meglepték a németeket. A második félidő közepétől kezdett látszani a fáradtság az afrikaiakon, az irányítást átvették a németek, de gólt a rendes játékidő végéig egyik csapat sem tudott elérni. A hosszabbítás második percében a németek André Schürrle révén megszerezték a vezetést, majd a 120. percben Mesut Özil 2-0-ra növelte az előnyüket. A 121. percben Abdelmumene Dzsabu szépíteni tudott.

A németek ezzel csúcsot állítottak be, ők az egyetlenek akiknek sorozatban negyedszer sikerült bekerülniük a negyeddöntőbe.

Az eddigi mérkőzéseken Thomas Müller 4 gólt szerzett, Mats Hummels, Mario Götze, Miroslav Klose, André Schürrle és Mesut Özil pedig egyet-egyet.

Németország most 18. alkalommal szerepel világbajnokságon, kétszer nem vett részt, a legelsőn 1930-ban nem indult, 1950-ben pedig a második világháború miatt eltiltották. A legrosszabb helyezése egy 10. hely volt 1938-ban, azután minden részvételén legalább a 7. helyen végzett. Első világbajnoki győzelmét 1954-ben az Aranycsapat ellen szerezte azon a híres, sokat emlegetett és még többet vitatott 3-2-es mérkőzésen. Ezt a győzelmet Németországban „A berni csoda”-ként emlegetik. A következő világbajnoki győzelmüket 1974-ben, az “aranykorszakban” szerezték meg, az akkori csapatban szerepelt többek között Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Paul Breitner. 1990-ben Lothar Matthaus, Jürgen Klinsmann és Rudi Völler generációja lett vb győztes.

Előfordulhat, hogy újra nagyot alkot a német labdarúgó-válogatott, nemsokára kiderül.

A két válogatott 25-ször találkozott egymással, a franciák 11-szer tudtak nyerni, 6-szor döntetlen született, a németek pedig 8 mérkőzésen győztek. A gólarány viszont a németeknek kedvez, mégpedig 42:41 javukra.

Franciaország utoljára 2012-ben nyert 2-1-re a német válogatott ellen egy barátságos mérkőzésen. Ugyancsak egy barátságos mérkőzésen mégpedig 2013-ban nyertek utoljára a németek is a franciák ellen, akkor az eredmény szintén 2-1 volt. Világbajnokságon utoljára 1986-ban mérkőztek meg és 2-0-s német győzelem született.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 3.10 1 | 3.10 Unibet X | 3.30 X | 3.30 Unibet 2 | 2.35 2 | 2.35 Sportingbet

Valamivel esélyesebbnek tartják a német labdarúgó-válogatottat ezen a találkozón, azonban ez az a mérkőzés amelyen mindhárom tipp (1, X, 2) majdnem egyformán lehetséges.

Összegzés:

Azt hiszem, úgy gondolom, hogy a francia válogatott koncentráltabb tud lenni mint a németek, ők pihentebbek is, hosszabbítás nélkül jutottak tovább. Ezért tippem francia győzelem, vagyis 1-es.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Franciaország győzelem | 2.50 Franciaország győzelem | 2.50 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/07/03, 13:28

Related Articles

Leave a Reply