by

FC Porto vs. Sevilla FC – 2014/04/03

2014. April 2. Wednesday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA Európa Liga

FC Porto VS

UEFA Európa Liga

2014/04/03 21:05 (CET),

Estádio do Dragao

Sevilla FC
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 5
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

UEFA  Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés: a portugál FC Porto a “sárkány tanyán” fogadja a spanyol Sevilla FC-t.

Az FC Portonak a nyolcaddöntőben nagyon nehéz ellenfele volt, mégpedig az olasz Napoli, de túljutott rajta miután az első mérkőzésen Portugáliában győzött 1-0-ra, Nápolyban 2-2-es döntetlent ért el.

Az FC Porto 25 forduló után 49 ponttal jelenleg a 3. helyet foglalja el 15 ponttal lemaradva az éllovas Benficatól. A bajnokságban az utóbbi időben teljesítménye csak közepes volt, ezért is maradt annyira le a Benficatól és a Sporting CP-től.

Az utóbbi 5 mérkőzésen 2-szer vereséget szenvedett, egyszer döntetlent ért el és csak 2-szer tudott nyerni. Legutolsó találkozóján a Nacional vendége volt és 2-1 arányú vereséget szenvedett.

A Sevilla FC ellenfele a negyeddöntőbe jutásért a Betis Sevilla volt, miután az első mérkőzésen saját otthonukban 2-0-ás vereséget szenvedtek, a Betis otthonában 2-0-ra nyertek, a hosszabbítás nem hozott döntést, végül büntetőrúgásokkal jutottak tovább.

A Sevilla 50 pontjával 5. a Primera Divízióban 31 forduló után. A bajnokságban elég jól teljesített, az utóbbi 7 fordulóban 6 meccsét megnyerte és csak egyszer hagyta el vesztesen a pályát.

Az utolsó 12 mérkőzésén csak 2-szer kapott ki, előbb a Betistől saját otthonában 2-0-ra, majd a legutolsó találkozóján a Celta Vigotól annak otthonában 1-0-ra.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.85 1 | 1.85 Sportingbet X | 3.50 X | 3.50 Unibet 2 | 4.40 2 | 4.40 Winmasters

Minkét együttes tehát minimális különbségű vereséget szenvedett az utolsó mérkőzésén, de az egymás elleni találkozón mindent meg fognak tenni a továbbjutásért.

Nagyjából két egyforma képességű együttes találkozik egymással, de mivel az FC Porto otthonában játszik talán esélyesebb ezen a mérkőzésen.

A Nacional elleni találkozón Castro edző a következő játékosokat küldte a pályára: Fabiano, Danilo, Reyes, Ba, Alex Sandro, Defour, Fernando, Herrera, Quaresma, Martinez, Lica, Eduardo, Quintero, Ghilas (a cserék is beleértve).

Emery mester a Celta Vigo ellen a következő játékosoknak szavazott bizalmat: Varas, Coke, Pareja, Fazio, Navarro, Trochowski, Iborra, Rakitic, Vitolo, Gameiro, Bacca, Moreno, Samperio, Reyes (a cseréket is beleértve).

Valószínűsíthető, hogy a két csapat gerincét a fenti játékosok fogják alkotni.

A két csapat találkozott még egymással az Európa Ligában 2011-ben, akkor az első mérkőzést Sevillaban rendezték és az FC Porto nyerni tudott 2-1-re, a visszavágón már hiába győzött a Sevilla 1-0-ra a Sárkány stadionban, a több idegenben rúgott gólnak köszönhetően az FC Porto jutott tovább.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

FC Porto

10

4

3

3

Sevilla FC

10

8

2

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

FC Porto – hazai

5

4

1

Sevilla FC – vendég

5

4

1

Összegzés:

Az FC Portonak bizonyítania kell saját közönsége előtt és ez most sikerül is nekik. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
FC Porto győzelem | 1.91 FC Porto győzelem | 1.91 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/04/02, 10:10

Related Articles

Leave a Reply