by

FC Bayern München vs. Chelsea FC – UEFA Bajnokok Ligája döntő – 2012/05/19

2012. May 19. Saturday in Elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, UEFA Bajnokok Ligája

Bayern München

VS

UEFA Bajnokok Ligája

2012/05/19 20:45 (CET),

Allianz Aréna

Chelsea FC

A 2011/2012-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjében a Bayern München csap össze a Chelsea-vel. Az angolok pehjére az idei BL utolsó mérkőzése épp az Allianz Arénában, a bajorok stadionjában, lesz megrendezve.

Chelsea az első BL győzelmére készül, és egyáltalán nem szeretnék a Barcelona kiejtését egy újabb BL döntős bukással folytatni. A Bayern a mai győzelmével BL történelmet írna azzal, ha hazai közönség előtt emelhetné a magasba a legrangosabb európai kupát.

A fogadóirodák azzal, hogy átlagosan 1.70 körüli oddszot adnak a németek győzelmére, azt sejtetik, hogy a Bayern München mellett teszik le a voksukat, DE … óvásra intek mindenkit, aki csak ez alapján és elhamarkodottan akar dönteni! Ezért előljáróban pusztán egy kérdést tennék fel: Melyik csapat volt, aki a tavalyi győztes Barcelonát kiejtette az elmúlt körben annak ellenére, hogy a fogadóirodák nem sok esélyt adtak rá?

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.72 1 | 1.72 Unibet X | 4.40 X | 4.40 Winmasters 2 | 5.00 2 | 5.00 Unibet

Egyáltalán nem meglepő, hogy Roman Abramovich, a Chelsea tulajdonosa, már 2003 óta arról álmodik, hogy csapata Bajnokok Ligáját nyerjen. Az angol csapatban azóta 8 vezetőedző fordult meg, a legutóbbi Robert Di Matteo, akit március eleje óta iktattak be Andre Villas-Boas helyére, amikor a csapat már nagyon messze került a Premier Liga megnyerésétől. Vitathatatlan, hogy a váltás nagy fordulatot hozott a BL szereplésben is, ahol a Napolit tudták maguk alá gyűrni annak ellenére, hogy az olaszok Nápolyban 3-1-re megnyerték az első mérkőzést. A visszavágó a Stampford Bridgen hosszabítás után 4-1-es végeredményt hozott az angolok javára, mellyel a legjobb nyolc csapat közé verekedték magukat.

A negyeddöntőben a Benfica volt az ellenfél, de mind a két találkozót győzelemmel fejezték be: idegenben 0-1 míg hazai pályán 2-1 volt a végeredmény. Az elődöntőt a katalán “álomcsapattal”, az FC Barcelonával, vívták, melyet 3-2-es összesített eredménnyel nyertek meg a Camp Nouban (itt 2-2 volt a végeredmény) mind amellett, hogy John Terryt kiállította a bíró a szünet előtt.

A Chelseat már játszott BL döntőt, de legutóbb 2008-ban a Manchester United ellen vereséget szenvedett, amikor John Terry negatív hős lett, miután elvétette a 11est. Az angoloknak nyerniük kell, hisz nemcsak a cím forog kockán, hanem a következő BL kiírásán való szereplés is. A Premier Ligát a 6. helyen zárták és a 4. Tottenham Hotspur csípte el az utolsó helyet az indulásra, de a Tottenham visszacsúszhat az Európa Ligába, hogyha a Chelsea nyeri a BL-t. Láthatjuk, hogy nem csekély a tét!

Hiányzó játékosok a Chelseanél:

John Terry, Branislav Ivanovic, Ramires, Raul Meireles

A Bayern Münchennek sem lehet más célja mint megnyerni a BL-t az Allianz Arénában saját közönsége előtt. Meg kell jegyezni, hogy a bajorok hazai kiváló szereplése az egyik kúlcsa annak, hogy ma a döntőben a BL kupáért küzdhetnek, hisz mind a 6 hazai mérkőzésüket megnyerték: a csoportban a Manchester City ellen 2-0 arányban nyertek, a Napoli ellen 3-2 míg a Villarreal ellen 3-1 volt a végeredmény, majd az egyenes kieséses szakaszban előbb az FC Basel verték 7-0-ra, ezt követte a Olympique Marseille elleni 2-0-ás, majd a Real Madrid elleni 2-1-es mérkőzés. Az utolsó BL találkozójukon a Realt a Santiago Bernabeu Stadionban győzték le tizenegyes rúgásban, miután a mérkőzésen hosszabbítás után sem derült ki a továbbjutó kiléte.

Mind emellett Josef Heynckes vezetőedző, aki korábban épp a Real Madriddal nyert Bajnokok Ligáját 1998-ban, látta már idén többször is elvérezni csapatát a Borussia Dortmunddal szemben, akik megnyerték mind a Német Bundesligát mind pedig a Német Kupát. De továbbra is bíznia kell Arjen Robben, Franck Ribery és Mario Gomez képességeiben – nem mellesleg az utóbbi (Gomez) 12 gólnál jár az idei BL kiírásban.

Hiányzó játékosok a Bayern Münchennél:

Luiz Gustavo, David Alaba, Holger Badstuber

Összegzés:

A Bayern München kezében a hazai pálya előnye, és a BL tapasztalatuk is a javukra billentheti a mérleget, ezért részben érthető is a fogadóirodák jelenlegi ajánlata, mellyből egyértelműen kiderül, hogy nagyobb esélyt látnak a német győzelemre. Bár egyesek számára az oddszok értéke kevésnek tűnhet, vegyük figyelembe, hogy a Real Madridot “focival” (szép küzdős játékkal) estették ki a BL-ből.

Ezzel szemben a Chelsea a Barcelona ellen szinte az egész 2-szer 90 percet védekezéssel töltötte el, amint láthattuk eredményesen, de úgy gondolom, hogy a Bayern ellen a döntőben ez kevés lesz.

Véleményem szerint a németek támadó szelleme fogja irányítani a mérkőzést, és több gólt is fogunk ma látni, de végül a németek nyerik meg a döntőt ráadásul a rendes játékidőben. Aki nem pusztán csak a Bayern München győzelmére szeretne fogadni, annak javaslom, hogy tegyen a Több mint 2,5 gól lesz | 1.92 Több mint 2,5 gól lesz | 1.92 Sportingbet fogadásra is.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
FC Bayern München Győzelem | 1.72 FC Bayern München Győzelem | 1.72 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/05/19, 14:42

Related Articles

Leave a Reply