by

FC Barcelona vs. Real Madrid CF – 2012/04/21

2012. April 20. Friday in Elemzés, PRÉMIUM tartalom, Spanyol Primera Divízió, Sportfogadás

FC Barcelona

VS

Spanyol Primera Divízió

2012/04/21 20:00 (CET),

Nou Camp Stadion

Real Madrid CF
Liga pozíció: 2 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Holnap oltári pillanatoknak örvendhetünk a Spanyol Primera Divízióban… Bizonyára még azon személyek is a tv képernyője előtt ülnek majd a sportcsatornát bámúlva, akiknek amúgy nem szokása, hiszen egy ekkora mérkőzést kihagyni rém bűn dolog. Miért is mondjuk ezt??? Hát azért, mert a szóban forgó meccs nem más, mint az El Clásico néven elhíresült Barcelona – Real Madrid viadal… Na ugy-e, hogy nem lehet kihagyni?!

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.65 1 | 1.65 Unibet X | 4.00 X | 4.00 Unibet 2 | 5.00 2 | 5.00 Unibet

Elképesztően nagy horderejű a csapatok számára ez a holnapi mérkőzés. Jelentős az első pozíció megszerzésében (megőrzésében), továbbá a presztízs tekintetében. Voltaképp, ha a hazai pályának örvendő Barcelona nem nyeri meg ezt a kört, nem valószínű, hogy esélye marad az idei bajnoki címre.

Most lássuk, hogy melyik csapat milyen esélyekkel indul a mérkőzésen. Vegyük először a házigazda katalánokat. Josep Guardiola csapata a múlt kört Levante csapatánál vendégeskedve nyerte meg (Levante vs. Barcelona 1:2), az azt megelőző öt mérkőzéshez hasonlóan. Láthatóan nagyon törekszik az élre törni, dehát megis értjük őket, hiszen nehéz a megszokott dícsődégtől megválni. Bárhogyis, sok ideje nem volt a katalánoknak felkészülni a holnapira, – bár tudjuk, hogy a vérükben van a játék -, ugyanis szerdán még a BL-ben rúgták a bőrt Chelseaval, amit ugyan elvesztettek, de az 1:0-ás végeredmény idegenben szinte nem is számít vereségnek, ha a Barcelonáról van szó, ugyanis hazai pályán majd simán behozhatja a lemaradást.

Na, de most nézzük csak az ellenfél csapatot, a jelenleg első pozíciós Real Madridot. Jose Mourinho csapata a Sporting Gijont látta vendégül a múlt körben, és akit várakozásainkhoz hűen legyőzött 3:1-re. A gólszerzők Gonzalo Higuain, Cristiano Ronaldo valamint Karim Benzema. Az ezt megelőző mérkőzéseik is javarészt nekik kedveztek, viszont bejött a közelmúltban két döntetlen is Valenciával és Villarreallal. A Barcelonához hasonlóan a Realnak sem kedvezett fortuna a BL-ben, ugyanis a keddi szereplést elbukta a Bayern Münchennel ellenfélként (Bayern München vs. Real Madrid 2:1). Hát igen, való igaz, hogy sorra értek a csalódások a BL játék tekintetében bennünket, de nem annyira, mint drukkereiket.

A jó hír viszont az, hogy a csapatok majdnem teljes kerettel indulhatnak neki a párbajnak ami a sértült játékosokat illeti, hiszen tudomásunk szerint a Realnál nincsenek ilyenek, a Barcelonánál mindössze egy gyengélkedő van David Villán kívűl, Alexis Sanchez, aki helyett valószínű Pedro lép pályára. Mindennek fényében egetrengető, akciódús El Clásicora számítunk

Összegzés:

Az esélylatolgatásnál egy igen fontos információ, miszerint a Real Madrid legutóbb 2007-ben nyert El Clásicot a katalánok otthonában, azaz azóta a gyeplő a Barcelona kezében van. Egy másik jelentős tény, hogy az elmúlt tizennégy közösen játszott mérkőzésből csupán egyszer hagyta nyerni a Barca a Realt a 2010/11-es Copa del Rey kiírásában. Bizakodunk abban, hogy ezúttal a Barca lesz az erősebb, és hogy Messi elszórja a lábaiban maradt szerdai BL gólokat.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Barcelona Győzelem | 1.67 Barcelona Győzelem | 1.67 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/04/20, 20:21

Related Articles

Leave a Reply