by

Brazília vs. Horvátország – 2014/06/12

2014. June 12. Thursday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Brazília VS

Világbajnokság 2014

2014/06/12 22:00 (CET),

Arena Corinthians

Horvátország
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, nyitómérkőzés: a házigazda Brazília Horvátországgal találkozik az Arena Corinthians-ban.

Brazília legnépesebb városában, Sao Pauloban a világbajnokság legdrágább stadionjában az Arena de Sao Pauloban (Arena Corinthians) elkezdődik tehát a futball legnagyobb és legkedveltebb ünnepe.

Az A-csoportban Brazílián és Horvátországon kívül még Kamerun és Mexikó vállogatotja fog szerepelni. Mind a négy válogatott elég erős ahhoz, hogy érdekes és színvonalas mérkőzések legyenek és persze érdekes eredmények szülessenek.

A nagy esélyesnek tartott Brazília 19-szer vett részt a világbajnokságon és csak ők mondhatják el magukról, hogy minden alkalommal ott voltak amikor megrendezésre került a nagy futball esemény. A brazilok ötször lettek világbajnokok (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) és kétszer ezüstérmesek (1950, 1998). A 2010-es VB-n a negyeddöntőben estek ki miután 2-1 arányú vereséget szenvedtek Hollandiától.

12 éve nem nyert tehát VB-trófeát a brazil gárda, nagy az elvárás és sokan győzelmet várnak tőlük, ezért nagy a nyomás a Luiz Felipe Scolari által vezetett legénységen.

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány keretében a következő játékosok kaptak helyet:

  • kapusok: Julio Cesar, Jefferson, Victor;
  • védők: Daniel Alves, Maicon, Marcelo, Maxwell, David Luiz, Thiago Silva (csapatkapitány), Dante, Henrique;
  • középpályások: Luiz Gustavo, Paulinho, Ramires, Fernandinho, Oscar, Willian, Hernanes, Bernard;
  • csatárok: Fred, Neymar, Hulk, Jo.

A jelenlegi keret erőssége a védelem, ugyanis olyan játékosok vannak többek között a hátsó alakzatban mint Thiago Silva, Dani Alves, Marcelo, David Luiz és Dante. De a középpályájuk sem gyenge természetesen, úgy a labdaszerzésben mint a támadásban jók, Fernandinho, Ramires, Willian, Oscar és Paulinho mindannyian nagy nevek a világ labdarúgásában.

Neymar teljesítménye a válogatottban rendkívüli hiszen 47 mérkőzésen 30 gólt szerzett, a hazaiak tőle várják a legtöbbet, egyesek Romario és Ronaldo utódjának tartják.

Brazília az utóbbi 9 találkozót megnyerte, a legyőzött csapatok között ott volt Chile, Portugália, Dél-Korea, Ausztrália stb. Utoljára 2013. augusztus 14.-én kaptak ki Svájctól 1-0-ra. Megjegyzendő az, hogy ezen a 10 mérkőzésen Brazília csak 3 gólt kapott és 30-at rúgott.

Horvátország a VB-selejtező A csoportjában második helyen zárt, majd a rájátszásban 2-0-ás összesítéssel búcsúztatta Izlandot. Eddig háromszor vettek részt a világbajnokságon, legjobb eredményüket 1998-ban érték el amikor bronzérmesek lettek.

Nyolc év kihagyás után Horvátország újra résztvevője a legrangosabb világversenynek Niko Kovac szövetségi kapitány vezényletével.

A horvát keretet a következő játékosok alkotják:

  • kapusok: Stipe Pletikosa, Danijel Subasic, Oliver Zelenika;
  • védők: Dario Srna (csapatkapitány), Dejan Lovren, Vedran Corluka, Gordon Schildenfeld, Danijel Pranjic, John Strinic, Domagoj Vida, Sime Vrsaljko, Igor Bubnjic;
  • középpályások: Luka Modric, Ivan Rakitic, Niko Kranjcar, Ognjen Vukojevic, Ivan Perisic, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Ivo Ilicevic, Marcelo Brozovic, Ivan Mocinic, Mario Pasalic, Sammir;
  • csatárok: Mario Mandzukic, Ivica Olic, Eduardo da Silva, Nikica Jelavic, Ante Rebic, Duje Cop.

A horvát védelem nagyon jó és erős, élén Dejan Lovrennel, aki a Southamptonban jó szezonon van túl, de nagyon erősek Vedran Corluka, Strinic és Darijo Srna is.

Az elmúlt szezonban Luka Modric nyújtott a legjobb teljesítményt Cristiano Ronaldo után a Real Madridban. Ivan Rakitic a Sevillaval Európa-Ligát nyert, Danijel Pranjic, Ivan Perisic és Mateo Kovacic is rendkivüli labdarúgók.

A horvátok a legtöbbet Modrictól várnak, a gólzsák pedig főleg Mario Mandzukic a Bayern München csatára lehet.

Horvátország az utóbbi 10 találkozóján 5 győzelmet aratott, 3-szor döntetlent ért el és 2-szer vereséget szenvedett. A legyőzöttek között ott van Ausztrália és Dél-Korea, és Skóciától valamint Belgiumtól kaptak ki.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.33 1 | 1.33 Unibet X | 5.10 X | 5.10 Winmasters 2 | 9.50 2 | 9.50 Unibet

A mérkőzés esélyese természetesen a hazai csapat, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a horvátok bármikor képesek jó eredményekre és meglepetésekre.

Összegzés:

Úgy gondolom, hogy érvényesül a papírforma és egy szoros mérkőzésen nyer Brazília. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Brazília győzelem | 1.33 Brazília győzelem | 1.33 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/12, 8:51

Related Articles

Leave a Reply