by

Anglia vs. Olaszország – 2014/04/15

2014. June 14. Saturday in Elemzés, Futball elemzés, PRÉMIUM tartalom, Tippek, Világbajnokság 2014

Anglia VS

Világbajnokság 2014

2014/06/15 00:00 (CET),

Arena da Amazonia

Olaszország
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, D-csoport: Manaus városában az Amazonia arénában találkoznak egymással a két focinagyhatalom Anglia és Olaszország.

Az Arena da Amazonia-ban Roy Hodgson angol szövetségi kapitány kifejezetten nem akart játszani, mivel állítása szerint a stadionban rendkívüli meleg van ami problémát okozhat a játékosoknak. A sors iróniája azonban úgy hozta, hogy a legelső mérkőzését az angol válogatott épp ebben az arénában fogja játszani.

Anglia veretlenül nyerte meg a H világbajnoki selejtezőcsoportot és úgy jutott ki a VB-re. Eddig a VB-k története során 13 részvétele van, legjobb eredménye a tornagyőzelem 1966-ban, 1990-ben pedig a negyedik helyen végzett. A 2010-es VB-n Németországtól kapott ki 4-1-re a legjobb 16 között.

Roy Hodgson szövetségi kapitány kerete a következő játékosokból tevődik össze:

  • kapusok: Joe Hart, Ben Foster, Fraser Forster
  • hátvédek: : Leighton Baines, Gary Cahill, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Luke Shaw, Chris Smalling
  • középpályások: Ross Barkley, Steven Gerrard (csapatkapitány), Jordan Henderson, Adam Lallana, Frank Lampard, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Raheem Sterling, Jack Wilshere
  • csatárok: Rickie Lambert, Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Daniel Welbeck

A kapuban Joe Hart nagy formában van, a védelemben valószínűleg Glen Johnson, Gary Cahill, Phil Jagielka és Leighton Baines kapnak helyet. A középpályán három liverpooli, Raheem Sterling, Jordan Henderson és Steven Gerrard, valamint az Everton tehetsége Ross Barkley kezdhet. A csatársorban a jó formát mutató Daniel Sturridge és Wayne Rooney lépik pályára.

Az angol válogatott az utóbbi 10 találkozójából csak 5-öt nyert meg, 3 mérkőzésük döntetlennel végződött, 2-szer pedig kikaptak. Legyőzték többek között Dániát, Perut és Lengyelországot, de kikaptak Németországtól és Chilétől.

Az angolok nagyon fiatal csapattal utaztak a VB-re, átlagéletkoruk csupán 26 év.

Olaszország szintén veretlenül nyerte meg a B világbajnoki selejtezőcsoportot. Az olaszok 17-szer vettek részt a világbajnokságokon és nagyon jó eredményeket tudhatnak magukénak, 1934-ben, 1938-ban, 1982-ben és 2006-ban tornagyőztesek voltak, 1970-ben és 1994-ben pedig ezüstérmesek. A 2010-es VB-n az F csoportban csak a harmadik helyen végeztek, így nem jutottak tovább.

Szövetségi kapitányuk, Cesare Prandelli a következő játékoskeretet állította össze:

  • kapusok: Gianluigi Buffon (csapatkapitány), Mattia Perin, Salvatore Sirigu
  • hátvédek: Ignazio Abate, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Matteo Darmian, Mattia De Sciglio, Gabriel Paletta
  • középpályások: Alberto Aquilani, Antonio Candreva, Daniele De Rossi, Claudio Marchisio, Marco Parolo, Andrea Pirlo, Thiago Motta, Marco Verratti
  • csatárok: Mario Balotelli, Antonio Cassano, Alessio Cerci, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne

A 36 éves Gianluigi Buffon már a negyedik világbajnokságára készül, ő még mindig a világ egyik legjobb kapusa. A védelmet valószínűleg Giorgio Chiellini fogja irányítani, mellette biztosan ott lesznek Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci. A középpályán a karmester Andrea Pirlo lesz, mellette fontos szerepet kap Claudio Marchisio is. A támadósorban a főszerepet Mario Balotelli kapja. Az olaszok egyik legnagyobb vesztesége Riccardo Montolivo, aki a Londonban lejátszott Írország elleni mérkőzésen lábtörést szenvedett.

Az olaszok célja az ötödik világbajnoki cím megszerzése, amivel beérnék Brazíliát ami a világbajnoki trófeákat illeti.

Olaszország az utolsó 10 mérkőzéséből csak 3-at nyert meg, 6-szor döntetlenre játszott és egyszer vereséget szenvedett. Legyőzte Csehországot és Bulgáriát, de kikapott Spanyolországtól.

Az utóbbi 10 egymás elleni találkozón Anglia csak 2-szer tudott nyerni, míg Olaszország 6-szor diadalmaskodott, 2 találkozó döntetlennel végződött. A legutolsó találkozón, egy barátságos mérkőzésen 2012. augusztus 15.-én Anglia 2-1-re legyőzte Olaszországot.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.88 1 | 2.88 Unibet X | 3.00 X | 3.00 Unibet 2 | 2.80 2 | 2.80 Winmasters

Mindkét csapatnak nagyon erős kerete van, az angolok fiatalabb csapattal jöttek, az olaszok tapasztaltabbak. Ez az a találkozó amely talán a legszorosabb lehet az összes csoportmérkőzések között.

Összegzés:

Úgy gondolom, hogy a csapatok nem fognak bírni egymással ezen a mérkőzésen és döntetlen születik. Tippem tehát X.

Fogadási tippünk:Vesztes tipp
Döntetlen | 3.00 Döntetlen | 3.00 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/14, 11:43

Related Articles

Leave a Reply