by

A Hamburg új rekordere Kosztics

2016. July 26. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Filip Kostic
A másodosztályba kiesett VfB Stuttgarttól erősített a következő szezonra a Hamburg, amely öt évre szerződtette a 23 éves szélsőt, Filip Koszticsot.

A szerb játékos a Radnicki Kragujevacban tűnt fel, majd 2012 és 2015 között a holland élvonalban szereplő Groningent erősítette, a legutóbbi két szezonban pedig Stuttgartban szerepelt, ahol 29, illetve 30 bajnokin 3, majd 5 gólt szerzett. A Hamburghoz 2021 júniusáig kötelezte el magát, a klub állítólag 14 millió eurót fizetett érte, ezzel a klub legdrágább labdarúgója lett, megelőzve az örökranglistán a holland Rafael van der Vaartot.

“Nagyon örülünk, hogy sikerült nyélbe ütni a transzfert. Olyan játékost találtunk a személyében, aki képes a gyors játékra, jó az egy-egy elleni szituációkban, és bár csupán 23 éves, nagyon komoly tapasztalattal bír” – nyilatkozta a Hamburg igazgatója, Dietmar Beiersdorfer a klub hivatalos honlapján.

A HSV korábban már több mint 25 millió eurót költött a játékosvásárlásra, Kosztics mellett érkezett a horvát Alen Halilovic (Barcelona, 5 millió euró), az amerikai Bobby Wood (Union Berlin, 3,5 millió euró), Luca Waldschmidt (Eintracht Frankfurt, 1,3 millió), Arianit Ferati (Stuttgart, 850 ezer), és Christian Mathenia (Darmstadt, 800 ezer) is.

A hírek szerint távozik Stieber Zoltán, akire Bruno Labaddia edző nem tart igényt, de a magyar középpályás is szívesen távozna. Hogy ezért írta-e ki a közösségi oldalára, hogy “Ha valaki tud Budapesten 2 szobás albérletet, légyszi jelezze privátban!”, azt nem tudni, mindenesetre nem titok, hogy korábban a Ferencváros élénken érdeklődött iránta.

A Hamburg a Bundesliga első fordulójában az Ingolstadtot fogadja, az augusztus 27-i mérkőzésen a hazaiak győzelmére a szorzó 2.30, a döntetlenre 3.30, míg a vendégek sikerére 3.10.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply