by

94 millió euróért lesz Higuaín a Juventusé

2016. July 24. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Gonzalo Higuain
A Juventusé lehet a nyár egyik legnagyobb átigazolása, miután Gonzalo Higuaín már orvosi vizsgálaton van a torinóiaknál.

Azt tudni lehetett, hogy az argentin csatár nem marad a Napolinál, ahol az előző szezonban 36 gólt szerzett, amivel elnyerte a gólkirályi címet, és beállította a korábbi Torino-játékos, Gino Rosetti 1929 óta fennálló rekordját, azóta nem zárt senki ilyen sok góllal az olasz bajnokságban.

Higuaínért a Juventus és az Arsenal volt versenyben, és az angol klubról azt írták a lapok, hogy a francia válogatottal Eb-ezüstérmet szerző Olivier Giroud-t is odaadná a felajánlott 55 millió euró mellé. A Juventus azonban nem akart játékost bevonni az üzletbe, egyszerűen csak kifizeti a Napoli által meghatározott 94 millió eurós kivásárlási árat a 28 éves argentin támadóért.

Higuaínért 2013-ban 37 millió eurót fizetett a Napoli a Real Madridnak, így a délolasz csapat meglehetősen jó üzletet csinál a mostani eladással. A Sky Italia szerint az argentin válogatottal 2014-ben vb-ezüstérmes csatár négy évre ír majd alá a Juventushoz. A mostani igazolás könnyen lehet, hogy eldönti a Pogba-ügyet, a francia válogatott középpályást ugyanis már régóta ostromolja a Manchester United, és a Higuaínért kifizetett 94 millió euró után a Juvénak jól jönne az angolok által ajánlott, 120 millió euró körüli összeg.

Az olasz bajnokságból eddig is kimagasló Juventus tehát tovább erősödik, a nyáron már a Zebrák megszerezték a brazil jobbhátvédet, Daniel Alvest a Barcelonától, a Roma bosnyák középpályását, Miralem Pjanicot, az Eb egyik felfedezettjét, a horvát Marko Pjacát, és a Bayern München marokkói védőjét, Mehdi Benatiát.

A Juventus kedden az angol Tottenhammal játszik felkészülési mérkőzést. A Juve győzelmére a szorzó 2.62, a döntetlenre 3.30, a Tottenham sikerére 2.62.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply