by

Lenyomhatja Pelét és Maradonát Messi

2016. June 26. Sunday in Copa America, Hírek

Lionel Messi
Bármilyen hihetetlen is, de Lionel Messi az argentin felnőttválogatottal még egyetlen nagy tornát sem tudott megnyerni. A 2014-es brazíliai VB-n ezüstérmes lett, szintén második lett 2007-ben és tavaly az argentin csapattal a Copa Américán.

Az albiceleste most visszavághat a 2015-ös vereségért, mivel az idei torna fináléjában ismét Chile lesz az ellenfele. Nem Messi az egyetlen világklasszis, aki nem nyerte meg a Copa Américát, a brazil válogatottal háromszoros világbajnok Pelének, és az argentinokat 1986-ban világbajnoki címig vezető Diego Maradonának sem jött össze a diadal.

Maradona három alkalommal is játszott a Copán, de sem 1979-ben, de 1987-ben, sem 1989-nem nem sikerült aranyérmet szereznie. Pelé mindössze egy tornán szerepelt, de 1959-ben a brazilok éppen Argentína mögött végeztek a második helyen.

Messi sérüléssel bajlódott a torna kezdetén, de a kevesebb meccs ellenére már öt gólnál tart, így csak eggyel marad el a hat góljával listavezető chilei Eduardo Vargastól. A 29. születésnapját csütörtökön ünneplő Messi elért már egy mérföldkövet a tornán, az amerikaiak elleni elődöntőben ugyanis válogatottbeli pályafutása 55. gólját szerezte, így Gabriel Batistutát megelőzve most már ő a csapat gólrekordere.

Argentína és Chile egyébként játszott már egymással a mostani tornán, akkor Ángel Di María és Ever Banega góljára csak José Fuenzalida tudott válaszolni, így az argentinok 2-1-re győztek. Az albiceleste idén márciusban vb-selejtezőn is legyőzte Chilét, akkor is 2-1 lett a vége, és Di María akkor is betalált. A tavalyi döntő 0-0-ra végződött, és végül büntetők döntöttek, ahol Gonzalo Higuaín és Banega is hibázott az argentinoktól, így Chile házigazdaként nyerte meg a trófeát.

A mostani döntőben Argentína győzelmére a szorzó 1.80, a döntetlenre 3.50, Chile sikerére 5.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply