by

A Copa ősi rangadóval folytatódik

2015. June 29. Monday in Copa America, Hírek

Gonzalo Jara
Elveszítette kulcsemberét a chilei labdarúgó-válogatott a Copa América végére, a CONMEBOL fegyelmi bizottsága ugyanis három mérkőzésre szóló eltiltást adott Gonzalo Jarának.

A negyeddöntőben Jara Edinson Cavanit provokálta addig, míg Cavani piros lapot nem kapott, de a chilei játékos sem maradt büntetlen. Jara tette klubjában sem maradt megtorlatlan, a Mainz szabadlistást csinált belőle. A 29 éves védő nem játszhat a Peru ellen, az azt követő helyosztón, és nem játszhat a válogatott első világbajnoki selejtezőjén sem.

Az bizonyos, hogy ezen az elődöntőn a kétszeres bajnok Peru hatalmas önbizalommal lép pályára majd. Egyrészt mert a csapat simán elintézte Bolíviát a negyeddöntőben Paolo Guerrero mesterhármassával. Másrészt pedig Ricardo Gareca kapitány csapatából nem hiányzik majd az a motiváció sem, hogy egy ősi rivális ellen kell megmérkőznie.

A világ focijának tíz legnagyobb párharca közé tartozik a két csapat egymás elleni csatája, melyet spanyolul Clásico del Pacificonak neveznek. Az ellenfelek eddig 76 alkalommal küzdöttek meg egymással, Chile 41-szer, Peru 21-szer nyert, 14 mérkőzés pedig döntetlenül végződött. Az elődöntőben Chile rendes játékidőben elért győzelmére 1/2 a szorzó, a döntetlenre 16/5, míg a peruiak sikerére 15/2.

Ha a Copa mérkőzéseket nézzük, akkor az eddigi 19 csata hét chilei és hat perui sikert, no meg hat döntetlent hozott. Ők mégis két vb-selejtezős párharcot emlegetnek leginkább: 1974-ben Chile 2-1-re nyerte a playoffot, ezzel jutott ki a németországi VB-re, négy évvel később azonban Peru visszavágott, és ment az argentin világbajnokságra.

Utoljára a tavaly találkoztak egymással, akkor Chile 3-0-ra nyert, egy kőkemény, durvaságoktól sem mentes meccsen, amikor 50 percet emberelőnyben játszott.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply