by

Drulovic lett a macedón kapitány

2015. April 24. Friday in Egyéb, Hírek

A várakozásoknak megfelelően Ljubinko Drulovic lett a macedón labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, a 46 éves szakember két és fél évre írt alá.

Generic

A szövetség két hete menesztette Bosko Gjurovskit, akivel másfél év alatt tapodtat sem haladt előre a csapat. Az Európa-bajnoki szereplésben bízó válogatott ugyanis kikapott Spanyolországtól (1-5), Ukrajnától (0-1), Szlovákiától (0-2) és Fehéroroszországtól (1-2), eddigi egyetlen győzelmét Luxemburg ellen aratta (3-2) a selejtezők C csoportjában.

“Ez egy nagy megtiszteltetés számomra, de még nagyobb felelősség is. Aki ismer engem, tudja, hogy mindent elkövetek, hogy megfeleljek az elvárásoknak. Igyekszem bebizonyítani, hogy jó választás volt rám bízni a csapatot. Van öt selejtezőmérkőzésünk, nagy kihívás innen felépíteni az együttest” – nyilatkozta az egykori 38-szoros jugoszláv válogatott középpályás, aki játékosként megfordult a Porto, a Benfica és a Partizan csapataiban is.

“Senki sem tudja garantálni a sikert, de kemény munkával, a játékosok erős karakterével felépíthetünk egy olyan csapatot, amely képes az elfogadható eredményekre” – tette hozzá a szakember, akit hivatalosan április 28-án mutatnak majd be a helyi sajtó képviselőinek.

Drulovic 2006-ban kezdett edzősködni a portugál másodosztályú Tourizense csapatánál, majd a szerb Banat Zrenjanin, a szlovén Drava Ptuj, illetve az angolai 1º Agosto következett. 2012-2013-ban nevezték ki a szerb U19-es válogatott élére, amelyet két éve Európa-bajnoki címhez vezetett. Sinisa Mihajlovic távozása után tavaly négy mérkőzés erejéig megbízott kapitányként is dolgozott, ezalatt Szerbia csupán Brazíliától kapott ki 1-0-ra, Panamával 1-1-es döntetlent ért el, míg Iránt és Jamaicát egyaránt 2-1-re verte.

Arra, hogy Macedónia megnyeri Európa-bajnoki selejtező csoportját, 2500/1 az odds, Spanyolország csoportbeli elsőségére 1/10, a szlovákokéra 13/2, az ukránokéra 20/1 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply