by

A Southamptonból igazolt a Swansea

2015. January 30. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

A walesi klub a Chelsea egykori játékosát, Jack Corkot szerződtette, a középpályás biztosan kihagyja az egykori és új csapatának hétvégi találkozóját.

Generic

A Chelsea-nevelésű Cork 2006-ban kapott először profi szerződést a Stamford Bridge-en, ám bemutatkozni nem tudott a londoniaknál, akik az évek során hétszer adták kölcsön hat különböző klubnak, míg végül 2011-ben végleg eladták a játékjogát az akkor még a másodosztályban szereplő Southamptonnak. A szenteknél azonnal alapember lett, és nagy szerepe volt a csapat élvonalba jutásában, ennek ellenére az elmúlt két szezonban már kevesebb lehetőséghez jutott. A jelenlegi idényben 12 meccsen lépett pályára, de csak öt alkalommal volt kezdőcsapat tagja, két gólt szerzett.

A több lehetőségre vágyó középpályás szerződése a nyáron járt volna le, a hírek szerint a hosszabbításra kevés esély mutatkozott. Ezért Cork és a Southampton is örömmel fogadta a Swansea érdeklődését, végül a walesi egyesület hároméves szerződést kötött a szintén élvonalbeli csapattal.

A Southampton holland menedzsere szerette volna megtartani Corkot, de több lehetőséget nem tudott ígérni neki.

“Beszéltem vele mielőtt a klub ajánlatot tett neki, nem tagadta, hogy nem érezte jól magát a kevés lehetőség miatt. Sajnos nem ígérhettem többet, nagy a csata a középpályán a csapatba kerülésért” – indokolta a középpályás távozását Ronald Koeman.

Érdekesség, hogy a hétvégén éppen a Southampton fogadja a Premier League-ben a Swansea-t: a hazai győzelem oddsa 1.60, a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére 6.50 a szorzó.

Cork a hétvégi bajnokin még biztosan nem mutatkozhat be új csapatában.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply