by

Zambia nem számolgat az utolsó kör előtt

2015. January 26. Monday in Egyéb, Hírek

Egy lépésnyire van a korai búcsútól a 2012-es Afrika-kupa döntőse, Zambia futballválogatottja. A jelenleg is zajló kontinenstorna B csoportjában eddig még nyeretlen együttes az utolsó csoportkörben a két döntetlennel rendelkező Zöld-foki szigetekkel csap össze, és csak akkor van esélye a továbbjutásra, ha nyer.

Generic

De még ez sem jelent biztos negyeddöntőt, ugyanis ha a másik ágon a Kongói Demokratikus Köztársaság válogatottja legyőzné az egy győzelemmel és egy döntetlennel élen álló Tunéziát, csoportelsőként jutna tovább, Zambia pedig a rosszabb egymás elleni eredménynek köszönhetően nem előzhetné meg a szintén négypontos észak-afrikai riválist.

Honour Janza szövetségi kapitány annak ellenére bízik a továbbjutásban, hogy nem saját kezükben van a sorsuk.

“Nem számolgatunk, nem figyeljük a tunéziai-kongói csata eredményét. Hiszünk abban, hogy van kellő erőnk a továbbjutáshoz, és meg tudjuk nyerni az utolsó meccset. Ha ez megtörtént, akkor majd megyünk, meghallgatjuk a másik csata eredményét. Még élünk, és van tennivalónk a hibáink kijavítása terén. remélem, ott leszünk a csoport két legjobb válogatottja között” – nyilatkozta.

Zambia a kongóiak elleni 1-1-es döntetlen után úgy kapott ki 2-1-re Tunéziától, hogy a győztes gólt a 89. percben szerezte az FC Zürich középpályása, Jasszin Sihaui. A hétfői, mindent eldöntő fordulóban Zambia győzelmére 3.00 az odds, a döntetlenre 3.00, míg a Zöld-foki szigetek sikerére 2.60 szorzóval lehet fogadni.

Az ellenfél eddig két döntetlennel áll, és arra készül, hogy egymás után másodszor is negyeddöntőt játszhasson. Rui Aguas szövetségi kapitány optimistán tekint előre.

“Nem tudom kritizálni a játékosaimat az első két meccs után, főleg azért, mert biztos vagyok abban, hogy ez a meccs más lesz, mint a többi. Úgy gondolom, hogy végül mi szerezzük majd a győztes gólt” – mondta.

Hiányzók terén Zambia áll rosszabbul, a Southampton csatára, Emmanuel Mayuka úgy meghúzódott Tunézia ellen, hogy számára véget is ért az Afrika-kupa. Térdsérüléssel bajlódik Nathan Sinkala is, így Rainford Kalaba vagy Evans Kangwa juthat szóhoz a kezdőcsapatban.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply