by

Riquelme visszavonult

2015. January 26. Monday in Egyéb, Hírek

Bejelentette visszavonulását Juan Roman Riquelme, az 51-szeres argentin válogatott labdarúgó. A 36 éves támadó középpályás juniorként az Argentinos Juniors és a Boca Juniors csapataiban szerepelt, és felnőttként sem játszott másik argentin klub színeiben.

Generic

2002-ben a Bocától igazolt a Barcelonához, de ott mindössze 30 mérkőzésen kapott lehetőséget, két évig kölcsönben, majd újabb két évig állandó szerződéssel a Villarrealt erősítette. 2007-ben hazatért, hét évig a Bocában szerepelt, tavaly nyáron igazolt az Argentinoshoz.

Négyszer választották az év játékosának hazájában (2000, 2001, 2008, 2011), egyszer lett Dél-Amerikai legjobbja (2001), míg a Primera Divisiónban 2004-05-ben választották a spanyol liga legjobb légiósának.

Az argentin labdarúgó-válogatottal 2008-ban olimpiai bajnok volt, előtte 1997-ben U20-as világbajnoki aranyat nyert.

A jelenlegi U20-as válogatott a dél-amerikai kontinensbajnokságon próbálja meg kiharcolni a világbajnoki részvételt, a hatos torna hétfő este kezdődik, Argentína első ellenfele Peru lesz. Az argentinok győzelmére 1.22 az odds, a döntetlenre 6.00, míg Peru sikerére 9.00 szorzóval lehet fogadni.

“Úgy döntöttem, hogy nem futballozom többet. Mostantól csak egy rajongó leszek” – nyilatkozta Riquelme. “Elégedett vagyok azzal, amit karrierem során elértem. Maximálisan élveztem a futballt, és remélem, az emberek is élvezték a játékomat. Sokat gondolkodtam a végleges döntésen, de eljött az idő. Mostantól jöhet a pihenés, a szórakozás, és végre elég időt tölthetek a gyerekeimmel. Új életet kezdek, meglátjuk, mit tartogat még nekem a jövő.”

Riquelme legnagyobb klubsikereit a Boca Juniorsszal érte el, amellyel öt bajnoki címet és három Libertadores-kupát nyert. Ugyan voltak ajánlatai az észak-amerikai profi bajnokságból is, sőt a paraguayi Cerro Porteno havi 110 ezer dolláros fizetést sem sajnált volna tőle, amivel a legjobban kereső játékos lett volna az országban, de végül a visszavonulás mellett döntött.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply