by

Beállíthatja legnagyobb sikerét a Rochdale

2015. January 26. Monday in Egyéb, Hírek

Steve Sidwell
Leszámítva a négy megismétlésre ítélt párharcot, az angol FA-kupa negyedik fordulójának utolsó mérkőzését hétfő este a harmadosztályú Rochdale és az élvonalbeli Stoke City játssza egymással.

 

A hazaiak szeme előtt a ligabeli Bradford példája lebeghet, a szintén a League One-ban szereplő kiscsapat ugyanis a hétvégén a Chelsea otthonában jutott tovább.

A hazaiaknál a legnagyobb gondot a menedzser, Keith Hill betegsége jelentette, a 45 éves szakembert egy vírus döntötte le a lábáról, így egész héten nem tudott ott lenni az edzéseken. A vendégeknél a csapatkapitány Ryan Shawcross húzódás miatt hiányzott, és valószínűleg nem is kockáztatja meg a szakvezetés, hogy pályára küldje a védőt. Kisebb hátproblémával küzd a csatár Jonathan Walters is, így az ő szereplése is kérdéses.

A hazaiaknál Hill edző hiányzása mellett az időjárás sem segített a felkészülésben, péntek este még hó borította a Spotland-stadion füvét, így a játékosok kénytelenek voltak a fedett edzőkomplexumban készülni. Szemben a Stoke-kal, amely a múlt héten még Dubajban, ideális körülmények között edzhetett.

“Nagyon jó volt kint, élveztük a helyszínt és az időjárást, jó munkát végeztünk. A legjobbkor utaztunk el, hiszen magunk mögött hagyhattuk az angliai havazást” – nyilatkozta Mark Hughes, a Stoke menedzsere. Kollégája szerint ismerve Hughest, egy percig nem fogják a Stoke játékosai lenézni a harmadosztályú ellenfelet.

Az előző körben a Rochdale a Nottingham Forest ellen győzött 1-0-ra, míg a Stoke a ligán kívüli, ötödosztályú Wrexham ellen nyert 3-1-re. A hazaiak győzelmére 6.00 az odds, a döntetlenre 4.00, míg az élvonalbeli rivális idegenbeli sikerére 1.65 szorzóval lehet fogadni.

Meglepő, de a felek még sohasem találkoztak a kupasorozat eddigi 134 éves történetében, de a Ligakupában is csupán egyszer futottak össze: 2007 augusztusában 2-2-es eredmény után a Rochdale jutott tovább tizenegyesekkel. A kiscsapat eddig kétszer jutott el az FA-kupa 5. köréig (1990, 2003), míg a Stoke 2011-ben döntőt vívhatott, de kikapott a Manchester Citytől.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply