by

Kizárt a döntetlen Kongónak

2015. January 25. Sunday in Egyéb, Hírek

Claude Le Roy, a kongói válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére a győzelemért fogja harcba küldeni csapatát Burkina Faso ellen az Afrikai Nemzetek Kupáján, hogy egy döntetlen is elég lenne nekik a továbbjutáshoz.

Generic

Az Afrika-kupát Kongó egy 1-1-es döntetlennel kezdte Egyenlítői Guinea ellen, majd 1-0-ra legyőzte Gabont, így az utolsó csoportfordulóban egy döntetlen is elég neki Burkina Faso ellen, hogy továbbjusson, 1992 után először élné túl a csoportkört a válogatott. A vasárnapi ellenfél először 2-0-ra kikapott Gabontól, majd 0-0-s döntetlent játszott Egyenlítői Guineával, így az az egyetlen esélye, ha megnyeri a vasárnapi meccset. Pedig Burkina Faso szebb napokat is megélt, 2013-ban például döntőt játszhatott az Afrika-kupán.

Annak ellenére, hogy elég egy döntetlen is Kongónak, Claude Le Roy, a válogatott szövetségi kapitánya messze nem lenne elégedett, ha nem győznének vasárnap. “Én az a fajta edző vagyok, aki utálja a döntetlent. Még ha azzal tovább is jutnánk, soha nem lennék képes döntetlenre játszani. Ha az utolsó percekben is döntetlenre állunk majd, akkor is a győzelemért fogom előre küldeni a játékosaimat Burkina Faso ellen” – fogalmazott a 66 éves francia szakember, aki a nyolcadik Afrika-kupáján szerepel.

Le Roy szerint nagyon sokra hivatott ez a kongói csapat, amit a selejtezők alatt is megmutatott, amikor többek között a címvédő Nigériát is legyőzte 3-2-re. “Fantasztikus társasággal dolgozhatok együtt. Hogy sokak szerint a döntőre és a végső győzelemre is esélyesek vagyunk? Először jussunk be a legjobb nyolc közé!” – intette nyugalomra a vasárnapi meccs felvezető sajtótájékoztatóján az újságírókat Le Roy.

Kongó győzelmére 3.80, a döntetlenre 3.10, Burkina Faso sikerére pedig 2.15 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply