by

Burkina Faso az utolsó szalmaszálba kapaszkodna

2015. January 25. Sunday in Egyéb, Hírek

A kongói válogatott közel jár a továbbjutáshoz az Afrika Kupán, az utolsó csoportmeccsen Burkina Fasóval mérkőzik meg.

Generic

A kongói válogatott az elmúlt évtizedekben nem vitézkedett az Afrika Kupákon. Az elmúlt 14 évben ki sem jutott a tornára, legutóbb 2000-ben volt ott a viadalon, de nem sikerült meccset nyernie. Az utolsó győzelmét 41 évvel ezelőtt, 1974-ben jegyezte a tornán, ennek megfelelően idén sem számított az esélyesek közé.

A Claude Le Roy vezette csapat az első csoportmeccsen 1-1-es döntetlent ért el a házigazda Egyenlítői Guinea ellen, majd 1-0-ra sikerült legyőznie Gabont, így az utolsó kör előtt a csoport élén áll, és Burkina Faso ellen már egy döntetlen is elég lenne a továbbjutásához.

“A döntőbe jutásról még nem is álmodozunk, előbb nyolcaddöntőbe jussunk be. Ezekkel a játékosokkal minden lehetséges, első helyen állunk, és szeretnénk itt zárni a csoportkört. Burkina Faso elleni elképesztően nehéz meccs vár ránk, de én nem az a fajta edző vagyok, aki biztonságos döntetlenre játszik. Mindent megteszünk a győzelemért, aztán meglátjuk, mi lesz” – mondta a kongóiak francia szövetségi kapitánya.

Az egy ponttal a csoport negyedik helyén álló Burkina Faso is reménykedhet még a továbbjutásban, de ehhhez mindenképpen nyernie kell vasárnap, és legalább két góllal. A Burkina Fasó-iak a torna eddigi legnagyobb csalódását jelentik, két meccsükön még gólt sem szereztek, pedig 2013-ban döntőt játszottak a viadalon, és az elmúlt két évben is jó eredményeik voltak.

“Sajnos már nincs a saját kezünkben a sorsunk, a csoport másik meccsén is múlik a továbbjutásunk. Ez nagyon szomorú. Mindenesetre nekünk meg kell tenni mindent, amit tudunk, győzni kell Kongó ellen” – mondta Charles Kabore csapatkapitány.

A kongóiak sikerére 3.80 az odds, a döntetlenre 3.10, Burkina Faso győzelmére 2.15 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply