by

Szerb edzővel folytatja a Zaragoza

2014. November 28. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Nem sikerült jól a második zaragozai éra Víctor Munoz számára, az 57 éves szakembert ugyanis menesztette a spanyol másodosztályban szereplő futballklub.

Generic

A Barcelona és a Sampdoria egykori KEK-győztes, 60-szoros spanyol válogatott játékosa először 2004 és 2006 között vállalt munkát a Real Zaragozánál, irányításával a csapat 2004-ben Király-kupát, illetve spanyol Szuperkupát nyert. A szakember az elmúlt nyolc évben bebarangolta Európát, dolgozott a görög Panathinaikosznál, a spanyol Recreativónál és Getafénél, az orosz Tyerek Groznijnál, a svájci Neuchatelnél, illetve Sionnál, és idén márciusban tér vissza Zaragozába.

A csapat az előző szezont a 14. helyen zárta, de a 2014-15-ös bajnokságban sem sikerült a nagy áttörés. Ugyan a csapat jobban áll, hiszen 14 forduló után 20 ponttal a 8. helyet foglalja el, de a vezetés úgy érezte, kell a váltás, hogy legyen esély a feljutásra.

“Sohasem csukom be magam mögött a zaragozai ajtót. Sok szép emléket viszek magammal, és köszönöm a játékosaimnak az együttműködést és a hozzáállást” – nyilatkozta a hét elején menesztett Munoz.

A csapat vasárnap az 5. helyen három ponttal előtte álló Ponferradinát fogadja, győzelmére 2.37 az odds, a döntetlenre 3.10, míg a vendégek sikerére 3.10 szorzóval lehet fogadni.

A mérkőzésen már az új edző, a szabadkai születésű Ranko Popovics ül a kispadon, a 47 éves szakember játékosként megfordult a Partizanban, a görög Ethnikoszban, a spanyol Almeríában és az osztrák Sturm Grazban, edzőként pedig legutóbb öt évet Japánban töltött.

“Óriási megtisztelés és egyben felelősség is a számomra, hogy egy ilyen csapatot irányíthatok a jövőben. Láttam már játszani a Zaragozát, ismerem a többi riválist is. Remélem, hogy már a Ponferradina elleni mérkőzésen sikerül megvalósítani néhány dolgot az elképzeléseim közül” – nyilatkozta Popovics, akit a klubvezetés már be is mutatott a spanyol sajtónak.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply