by

Miriuta százszázalékosan a Győrre koncentrál

2014. November 28. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Vasile Miriuta
Miriuta Lászlónak első magyarországi mérkőzésén egykori csapattársa, Csertői Aurél ellen kell vezetnie a Győri ETO labdarúgócsapatát, a tavaly ezüstérmes ugyanis az NB I 16. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Paksot fogadja.

 

A hazaiak 15 forduló után 19 ponttal csak a 9. helyen szerénykednek, és nem lehetnek büszkék az otthoni mérlegükre sem: az ETO Parkban csak a Honvédot és a Dunaújváros sikerült legyőzniük (még augusztusban), az Újpest és a Diósgyőr elleni döntetlen mellett azonban a Ferencváros, az MTK és a Debrecen is elvitte a három pontot.

A Paks hét ponttal többet gyűjtve a 4. helyen áll, de idegenben eddig csak Nyíregyházán és Szombathelyen tudott győzni. Ugyan az első fordulóban 2-0-ra verte az ETO-t, de Győrben eddig csupán egyszer sikerült bajnokit nyernie: tavaly áprilisban a Pintér Attila vezette hazaiak hiába tettek szert 3-0-s előnyre, a Szivics Tomislav irányította vendégek végül 4-3-ra fordítottak.

A hazaiak győzelmére 1.70 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a Paks vendégsikerére 4.33 szorzóval lehet fogadni.

Miriutától nagyon sokat vár a vezetés és a szurkolótábor is, a héten kinevezett szakember pedig a Prosportnak adott interjúban azt mondta, számára csak a Győr létezik, arra szeretne százszázalékosan koncentrálni.

“Nagyon sajnáltam, hogy a román bajnokság 2. helyén álló CFR csapatát ott kellett hagynom, de olyan anyagi helyzet állt elő, hogy már nem tudtam motiválni a játékosokat” – nyilatkozta Miriuta, aki azt mondta, bízik az úri becsületszóban, és várja, hogy tavaszig megkapja elmaradt járandóságát. De ha nem így történik, akkor sem megy bíróságra.

“Magyarországon érzem magam otthon, itt a családom, Romániában csupán a testvérem él. Kolozsváron keményen dolgoztam, volt olyan egykori játékosom, mint a jelenleg Cipruson futballozó Ricardo Cadú, aki felhívott, hogy sok sikert kívánjon nekem. Szeretném majd megerősíteni a csapatot, biztos vagyok abban, hogy a nyáron Romániából is igazolunk új játékost” – tette hozzá.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply