by

Visszavágásra készül a Liverpool

2014. November 23. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Steven Gerrard
Az előző szezon végén drámai körülmények között veszítette el a bajnoki aranyérmet a Liverpool labdarúgócsapata.

 

Az együttes hárompontos előnnyel várhatta az utolsó három fordulót, de amíg a nagy rivális Manchester City már nem botlott, addig a liverpooliak előbb 2-0-ra kikaptak a Chelsea-től, majd elképesztő mérkőzésen 3-3-at játszottak a Crystal Palace-szal, azaz az utolsó forduló formalitás maradt számukra.

Hogy május 5-én mi történt a Selhurst Parkban, senki sem tudta megmagyarázni. A Liverpool a 79. percben még 3-0-ra vezetett idegenben, akkor Damien Delaney szépített, majd a csereként beállt Dwight Gayle duplájával sikerült a pontmentés.

Ilyen előélet után igazán lenne miért törlesztenie a Liverpoolnak vasárnap, amikor a Premier League 12. fordulójában ismét a Selhurst Parkba látogat. A hazaiak két győzelemmel és 9 ponttal a 17., még éppen nem kieső helyen szerénykednek, de a Liverpool is alaposan megrogyott a tavalyi bravúros menetelés után: négy győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel csupán a 11. pozícióban vannak.

A vendégek egyébként sincsenek jó passzban a Palace-pályán, a legutóbbi három mérkőzésen nem tudtak nyerni, a 3-3-as döntetlen mellett kilenc éve összefutottak kétszer is, a Ligakupában 2-1-re, a bajnokságban 1-0-ra nyertek a hazaiak. A Liverpool utoljára 1997 decemberében hozta el mindhárom pontot, akkor Michael Owen, Steve McManaman és Oyvind Leonhardsen góljaival 3-0-ra nyert.

A hazaiaknál Mile Jedinak ugyan letöltötte eltiltását, de Yannick Bolasie-vel együtt késve értek vissza a válogatottól, így kérdéses, hogy pályára lépnek vagy sem. James McArthur vádlisérülés miatt maradhat ki. A vendégeknél Daniel Sturridge idén már nem játszik combsérülése miatt, Mario Balotelli és Jordan Henderson viszont várhatóan felépül vasárnapra.

A Crystal Palace győzelmére 4.33 az odds, a döntetlenre 3.70, míg a Liverpool idegenbeli sikerére 1.90 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply