by

Messi a spanyol liga gólrekordere

2014. November 23. Sunday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Lionel Messi
Lionel Messi mesterhármast szerzett a Sevilla ellen, ezzel megjavította Telmo Zarra spanyol gólrekordját.

 

A Barcelona szombaton 5-1-re nyert hazai pályán a Sevilla ellen, a sima sikerből Messi mesterhármassal vette ki a részét. Az argentin a 22. percben szabadrúgásból szerzett vezetést, majd a második félidőben két Neymar-passzt váltott gólra. Messi első találatával beállította a spanyol élvonal gólrekordját, amelyet még 1955-ben Telmo Zarra ért el az Athletic Bilbao színeiben. A baszk labdarúgó 277 bajnokin 251 gólt szerzett, Messi a szombati mesterhármassal 253-ra javította a csúcsot, a Barcelona játékosa 289. meccsén állította fel az új rekordot.

Messi első gólját a spanyol bajnokságban 2005-ben szerezte az Albacete ellen.

“Amikor azt a gólt szereztem, nem gondoltam volna, hogy rekordokat fogok megdönteni, pláne, hogy a fantasztikus Telmo Zarra csúcsát. Csak úgy lehettem képes erre, hogy megannyi ember támogatott ebben, nektek ajánlom ezt a gólt” – írta Messi az egyik népszerű közösségi oldalon.

A csapattársak a pályán is megünnepelték Messi rekordját, majd a meccs után szuperlatívuszokban beszéltek a teljesítményéről.

“Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy ekkora fenomén csapattársa lehetek” – mondta Dani Alves.

A Barcelona kedden a Bajnokok Ligájában az APOEL vendége lesz: a hazai győzelem oddsa 12.00, a döntetlenre 6.00, a vendégek sikerére 1.22 a szorzó.

A katalánok már biztosan továbbjutottak az F csoportból, és még eséllyel küzdenek a csoportelsőségért is. Az APOEL jelenleg negyedik a kvartettben, de még a harmadik helyen végezve az Európa Ligában folytathatja.

Forrás: Unibet

Leave a Reply