by

Pontot szerezne Újpesten a Nyíregyháza

2014. October 24. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Simon Krisztian
A pontszerzés reményével utazik a Megyeri útra a Nyíregyháza labdarúgócsapata, amely edzőváltáson átesve idegenben szeretné megkezdeni a felkapaszkodást. Csábi József távozása után Mátyus János ült le a kispadra, aki idén a Pápán már dolgozott az NB I-ben.

 

Ha valaki, akkor ő tényleg tudhatja, milyen potenciál rejlik a csapatba, hiszen még ő ült a pápai kispadon, amikor a Nyíregyháza két győzelméből az egyiket, egy sima, 3-0-s sikert aratta. Az újonc jelenleg a 14. helyen szerénykedik, két győzelem és két döntetlennek köszönhetően nyolc pontot gyűjtött. Az Újpest sokkal jobb, csupán Fehérváron kapott ki a csapat, emellett négy győzelemmel és hat döntetlennel a 6. helyen áll, és csak négy pont választja el a dobogótól.

A felek eddig összesen 22 mérkőzést vívtak egymással, 12 Újpest- és 4 Nyíregyháza-siker mellett 6 találkozó döntetlenre végződött. Újpesten azonban még nagyobb a hazai fölény, nyolc győzelem és két döntetlen mellett egyetlen vendégsiker született, még 1980. november 8-án, a két csapat legelső bajnokiján nyertek a nyíregyháziak 2-1-re.

A két csapat legutóbb 2009 szeptemberében játszott egymással bajnokit a Megyeri úton, akkor az Újpest – Kabát Péter duplájának is köszönhetően – 3-1-re nyert. A hazaiak győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 4.50, míg a vendégek sikerére 8.00 szorzóval lehet fogadni.

A keddi és a szerdai tréningeket már Mátyus János tartotta a Nyíregyháza Spartacusnál. A vezetőedző eddig elégedett a játékosok munkájával.

“Szeretném, ha pontot szereznénk Újpesten, de ha ez nem sikerül, nem lesz az a kifogás, hogy kevés volt az időnk. Bízom abban, hogy tisztességesen helyt állunk majd a Megyeri úton” – nyilatkozta Mátyus János, aki sérülés miatt nem számíthat Mohamadou Abdouramanra, Szécsi Márkra és Rubus Tamásra sem.

Újpesten is akadnak hiányzók, Kim Ojo és Kabát Péter hosszú ideje sérült, de jó hír, hogy mindketten megkezdték az edzéseket, így várhatóan hamarosan visszatérnek.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply