by

Új edzővel támadna fel az Astra

2014. October 22. Wednesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Constantin Budescu
A két forduló után veretlen Celtic a pont nélkül álló Astra együttesét látja vendégül csütörtökön a labdarúgó Európa Liga-csoportkör harmadik fordulójában.

 

A skótok egy salzburgi 2-2-es döntetlennel nyitottak, majd hazai pályán szűkösen, de 1-0-ra legyőzték a Dinamo Zagrebet. A román együttes előbb Horvátországban szaladt bele egy 5-1-es pofonba, majd hazai pályán kapott ki 2-1-re az osztrák bajnoktól.

A papírforma hazai sikert ígér, arra még az öreg skót drukkerek is alig-alig emlékeznek, mikor játszottak a kedvencek román ellenféllel. Erre eddig egyszer akadt példa, de az emlékezetes volt: még a Kupagyőztesek Európa Kupája 1980-81-es kiírásában – éppen a DVTK kiverése után – a Temesvár volt az ellenfél, és akkor a románok jutottak tovább. ugyan a hazai meccset a skótok megnyerték Charlie Nicholas duplájával 2-1-re, de Temesváron 1-0-ra kikaptak, és az ellenfél idegenben szerzett góllal továbbjutott.

Ugyan az Astra Giurgiu a legutóbbi három kupameccsét elbukta, de idegenbeli mérlege tekintélyt parancsol: tavaly és idén összesen hét kupameccset vívott távol az otthonától, ebből ötöt megnyert és csak kétszer kapott ki. A csapat ugyanakkor nincs csúcsformában, 11 forduló után csak a bajnokság negyedik helyén áll.

A válogatott szünetben edzőváltás is történt, miután hét tétmérkőzésen csak egy győzelem jött össze, a klubvezetés menesztette Daniel Isailát, és helyére az egykori szovjet válogatott csatár, Oleg Protaszov ült le. De a győzelem vele is várat még magára, vasárnap a medgyesi Gaz Metan Medias otthonában is csak egy 1-1-es döntetlen sikerült.

A keret két részletben érkezett meg Skóciába, a nigériai csatár, Kehinde Fatai, illetve az elefántcsontparti középpályás, Seidu Yahaya vízumproblémák miatt csak másik járattal indulhatott útnak, kérdés, hogy ezek után pályára kerülnek-e egyáltalán,

A hazaiak győzelmére 1.70 az odds, a döntetlenre 3.90, míg a románok sikerére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply