by

Portóba látogat a gyengélkedő Bilbao

2014. October 21. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Gorka Iraizoz
Két forduló után még veretlen a Porto labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában, amely a H csoport keddi mérkőzésén az eddig borzasztó idényt produkáló Athletic Bilbaót látja vendégül.

 

A hazaiak egy nagyon sima, 6-0-s BATE Boriszov elleni győzelemmel kezdték a BL-csoportkört majd ezt követően úgy értek el 2-2-es döntetlent a Sahtar Donyeck elleni ukrajnai mérkőzésen, hogy Jackson Martinez az utolsó öt percben duplázott.

A Porto azonban nem lehet maradéktalanul elégedett az idei teljesítményével, a bajnokságban ugyan veretlen, de hét forduló alatt már háromszor is csak döntetlenig jutott, míg szombaton kiesett a hazai kupasorozatban a Sporting ellen.

Julen Lopetegui edzőt a Bilbao gyengélkedése sem altatja el, nagyon kemény mérkőzésre számít. “Athletic Bilbao legnagyobb erénye, hogy komplett csapat” – nyilatkozta a Television de Galicia egyik műsorában. “A játékstílusában tökéletes egyensúlyban van a védekezés és a támadás, mindkettőt képes kimagaslóan művelni. Az előző szezon nagyon jól sikerült neki, és biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb idén is összeszedi magát. És ha ez sikerül, ismét élcsapat lesz belőle.”

Ernesto Valverde együttese a spanyol bajnokságban nyolc fordulója során mindössze egyszer győzött, augusztus 30-án a Levantét verte 3-0-ra. Emellett még két döntetlen és öt vereség a mérleg, ami még silányabb, az a mindössze öt rúgott gól, amiből hármat Aduriz szerzett. A BL-ben a selejtezőt is beleszámítva négy meccsen szintén egy sikert számlált csak, de a Napoli elleni 3-1 a csoportkört jelentette.

“Elsődlegesen a bajnokságban szeretnénk jól szerepelni, de persze kellenek a jó BL-eredmények is. Keményen dolgoztunk, hogy itt lehessünk, és ha már sikerült, akkor nyerni szeretnénk. Ha most kikapunk, akkor nehéz helyzetbe kerülünk a továbbjutást illetően” – nyilatkozta Valverde.

A felek eddig egyszer találkoztak a nemzetközi porondon: az 1956-57-es BEK-sorozat első fordulójában a Bilbao kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel jutott tovább. A baszkok vendéggyőzelmére 5.50 az odds, a döntetlenre 3.80, míg a Porto hazai sikerére 1.72 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply