by

Kölcsönadta Nikházit a Diósgyőr

2014. September 2. Tuesday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

A labdarúgó NB I jelenlegi harmadik helyezettje, a Diósgyőri VTK a szezon végéig kölcsönadta a szintén élvonalbeli Dunaújvárosnak Nikházi Márkot.

A borsodiak vezetőedzője, Tomiszlav Szivics nem tudta garantálni Nikházi számára az állandó játéklehetőséget ahhoz, hogy az MTK korábbi labdarúgója tovább fejlődjön, így a klub kölcsönadta középpályását a dunaújvárosiaknak.

Generic

“Létrejött a megállapodás a DVTK és a Dunaújváros PASE között, melynek értelmében Nikházi Márk a 2014/2015-ös idény hátra lévő részét az újonc csapatnál tölti kölcsönben” – olvasható Árki Gábor sportigazgató nyilatkozata a miskolciak hivatalos honlapján, a dvtk.en. “Márkot a klub értékes labdarúgónak tartja, ezért játékjogáról nem voltunk hajlandók végleg lemondani, hanem teljesítményét folyamatosan figyelemmel kísérjük, és jövő nyáron még jobb játékosként várjuk vissza Diósgyőrben.”

Nikházi idén négy bajnoki- és kettő Európa Liga-meccsen kapott lehetőséget, de mindössze 373 percet töltött a pályán, ez idő alatt négy gólpasszt osztott ki – egyet az NB I-ben, hármat pedig a nemzetközi kupában. A Győri ETO neveltje 2004-ben csatlakozott az MTK korosztályos csapatához, majd 2013 nyarán elfogadta a borsodiak ajánlatát a több játéklehetőség reményében.

Az U-válogatott középpályásnak egyébként négy magyar élvonalbeli találata van a DVTK játékosaként, és bár tavaly alapembernek számított Szivicsnél, idén többek között Bognár István és Barczi Dávid is előtte van a rangsorban a szerb-magyar szakembernél.

A Diósgyőr kedden ligakupa-meccset játszik, méghozzá Cegléden. A hazaiak sikerét 7.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 6.00, a piros-fehérek sikerére pedig 1.25 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply