by

Angol védőt igazolt a Fiorentina

2014. September 2. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Ashley Young Micah
Az olasz Serie A-ban szereplő Fiorentina egy évre kölcsönvette a Manchester City 13-szoros angol válogatott védőjét, Micah Richardst.

 

Richards honfitársát, Ashley Cole-t követte Olaszországba, aki a nyáron az AS Roma hívására mondott igent, így a Manchester City saját nevelésű védője a második, magasan jegyzett angol labdarúgó a taljánoknál. A Fiorentina azonban csak kölcsönbe vette egyelőre a 26 éves védőt, aki ha jól teljesít, jövő nyáron akár végleg is a firenzeiekhez kerülhet, hiszen a klubnak opciós joga lesz a megvásárlására.

Richardsnak nem volt eddig nagy szerencséje pályafutása során, hiszen rengetegszer volt sérült, és bár sokáig őt tartották az angol labdarúgás egyik legnagyobb védőígéretének, nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Firenzében viszont megkaphatja a lehetőséget, és akár az angol válogatottba is visszaverekedheti magát – ha elkerülik a sérülések.

Az utóbbi időszakban már nem voltak egészségügyi gondjai a védelem jobb szélén és közepén is bevethető játékosnak, viszont Manuel Pellegrini is inkább az argentin Pablo Zabaletát favorizálta a pálya szélén, illetve idén nyáron a sokszoros francia válogatott Bacary Sagna is a “polgáriakhoz” szerződött.

Richards a Fiorentinánál majd a szerb Nenad Tomoviccsal küzdhet meg a kezdőbe kerülésért, hiszen centerben Sztevan Szavics, Gonzalo Rodríguez és José Maria Basanta is előtte lenne valószínűleg a rangsorban.

Az olasz együttes legközelebb majd szeptember 14-én játszik bajnoki mérkőzést, melyen Richards akár be is mutatkozhat. A Fiorentina győzelmét 1.57 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.80, a vendég Genoa sikerére pedig 6.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply