by

Hernandez Manchesterből a Real Madridhoz került

2014. September 1. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Javier Hernandez
A Real Madrid hivatalosan is megerősítette, hogy egy évre kölcsönvette a Manchester United kegyvesztett csatárát, Javier Hernandezt.

 

A Real két és félmillió eurót fizetett Hernandezért, illetve opciós joga lesz arra, hogy a szezon végén végleg is megszerezze a 26 éves befejező csatárt.

“Hordani ezt a mezt hatalmas megtiszteltetés, bármelyik játékos álma valóra válna ezzel” – mondta a mexikói, akinek a beceneve, Chichariot magyarul borsócskát jelent. “Mindenki tudja, mit jelent ez a klub, én pedig nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Hihetetlenül motiváló, amikor arról értesülsz, hogy egy nagy klub téged akar megszerezni. Most az egyetlen dolog, ami érdekel, az az, hogy segítsem csapatomat.”

Hernandez hozzátette, minden tőle telhetőt meg fog tenni azért, hogy bizonyítsa a “királyiak” vezetőségének, jó üzletet kötöttek vele. A mexikói egyébként az MU-val kétszer nyert bajnokságot és angol Szuperkupát is, 154 találkozón 59 gól és 20 assziszt volt a termése, a Bajnokok Ligájában pedig hétszer volt eredményes 24 felllépésén.

Hazája nemzeti csapatában az utóbbi időben nem volt állandó kezdő, de már így is 63-szoros válogatottnak vallhatja magát, 37 gólja miatt pedig egyáltalán nem kell szégyenkeznie.

Új klubjában Chicharito a 14-es mezszámot kapta – ebben játszott az MU-nál és általában a válogatottban is.

A Real Madrid legközelebb szeptember 13-án játszik majd bajnoki mérkőzést, ellenfele a bajnoki címvédő, egyben városi rivális Atletico lesz. A Real győzelmét 1.61 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.20, a vendég Atletico sikerére pedig 4.75 az odds.

Forrás: Unibet

Leave a Reply