by

Rooney lett az angol csapatkapitány

2014. August 29. Friday in Egyéb, Hírek

Wayne Rooney
A Manchester United csatára, Wayne Rooney lett az angol labdarúgó-válogatott új csapatkapitánya, a játékost a visszavonuló liverpooli Steven Gerrard helyére nevezte ki Roy Hodgson szövetségi kapitány.

 

A 28 éves támadó – aki eddig 95 válogatott mérkőzésén 40 gólt szerzett – augusztus eleje óta a klubjában is betölti ezt a tisztséget. “Ez egy olyan kitüntetés, ami hatalmas büszkeséggel tölt el. Az, hogy csapatkapitány lehetetek, a legvadabb álmaimat is felülmúlja” – nyilatkozta Rooney a saját hivatalos honlapján.

Az angol válogatott legközelebb szeptember 3-án, a londoni Wembley-stadionban lép pályára barátságos meccsen Norvégia ellen, majd öt nappal később Svájcban kezdi meg szereplését a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőiben. Ez utóbbi mérkőzésen a svájciak sikerére 2.62 az odds, a döntetlenre 3.30, míg az angolok vendéggyőzelmére 2.62 szorzóval lehet fogadni.

“Hosszasan beszélgettem vele, és azt mondta, felkészült arra a nyomra, ami ezzel a tisztséggel együtt jár. Két éve dolgozunk együtt, nincs okom, hogy megkérdőjelezzem az alkalmasságát” – nyilatkozta róla Hodgson.

Rooney korábban kétszer már viselte a csapatkapitányi karszalagot, egy 2009-es Brazília elleni barátságos, illetve egy 2012-es San Marino elleni világbajnoki selejtezőn.

Hodgson kapitány négy újoncot is meghívott, az Arsenal 19 éves védője, Calum Chambers mellett három 24 éves játékos, Jack Colback (Newcastle), Danny Rose (Tottenham) és Fabian Delph (Aston Villa) is készülhet a soron következő két összecsapásra.

Az angolok kerete:

  • Kapusok: Fraser Forster (Southampton), Ben Foster (West Bromwich), Joe Hart (Manchester City)
  • Védők: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Calum Chambers (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Danny Rose (Tottenham), John Stones (Everton)
  • Középpályások: Jack Colback (Newcastle), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham), Jack Wilshere (Arsenal)
  • Csatárok: Rickie Lambert (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Manchester United)

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply